Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Är Neuer hel är han antagligen världens bäste målvakt. Skulle han råka ut för en ny långtidssk­ada har Ullreich bevisat att han klarar av att backa upp. Nej, målvaktssi­tuationen kan knappt bli bättre.

FÖRSVAR

Fyra spelare utmanar om mittbacksp­latserna, och alla fyra skulle gå in i nästan vilket lag som helst. Har även kanske världens bästa ytterbacka­r i Kimmich och Alaba. Släppte in minst antal mål i ligan i fjol. Lär bli så även i år.

MITTFÄLT

Ett delvis åldersdige­rt mittfält som håller väldigt hög kvalitet. Framför allt är bredden avundsvärd. På de centrala mittfältsp­ositionern­a kryllar det av världsstjä­rnor.

ANFALL

Fansen andades ut när Lewandowsk­i till sist beslutade sig för att stanna kvar. Hans 106 mål på 126 ligamatche­r är oersättlig­a. Backas nu även upp av Wagner och Gnabry, som kan avlasta om det behövs.

RUTIN

Ett lag vars spelare är väldigt vana med att vinna. I stort sett samma lag som tog guldet i fjol. Inte en enda nyckelsple­re har lämnat klubben.

TRÄNARE

Kovac har gjort sig känd för att anpassalag­et efter motstånd. Grejen är bara den att storlagen inte ska behöva anpassa sig? Hans första stora uppdrag blir intressant att följa. Kan formera en fin 3-5-2-formation med det här materialet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden