Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Bürki är en bra målvakt på Bundesliga­nivå, men i ligan finns det flera som är mycket bättre. Marwin Hitz är en bra värvning och kan ta över platsen från Bürki om det behövs. Kanske kan konkurrens­situatione­n vara till deras fördel.

FÖRSVAR

Dortmund har de senaste åren varit ett av de lagen i ligan som släpper till flest målchanser. Sedan Hummels försvann har de inte hittat någon riktig försvarsge­neral. Försvaret är den svagaste lagdelen även i år.

MITTFÄLT

Det är med hjälp av mittfältet som Dortmund kommer vinna sina matcher i år. Offensiv spets i Pulisic, Reus och Sancho. Defensiv balans i Weigl, Delaney och Dahoud. Dessutom sparkapita­l i Kagawa och Götze.

ANFALL

Laget saknar anfallare, men de saknar inte kvalitet i anfallet. Här finns massvis med spelare som kan komma att göra mål. Hoppas på Isak i år.

RUTIN

Reus, Götze, Kagawa, Sahin, Piszczek och Schmelzer var med när laget vann ligan 2012. Ska något liknande upprepas krävs det att de bär laget framåt.

TRÄNARE

Lucien Favre är en rutinerad Bundesliga­tränare som kan komma att bidra med mycket i Borussia Dortmund. Gjorde Mönchengla­dbach till ett vinnande lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden