Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Godkänt, men inte mer. Sett till många andra lag i ligan är Hoffenheim under medel. Baumann är överlag en duktig målvakt, men har visat sig svaja ibland. Kobel är ännu helt oprövad på den här nivån.

FÖRSVAR

Ser på pappret ganska starkt ut med flera mittbackar som alla kan gå in från start. Förra året läckte det dock en del och laget släppte in näst flest mål på den övre halvan av tabellen. Måste lyfta sig.

MITTFÄLT

Under förra våren var det många spelaresom överpreste­rade. Ska laget klara av att prestera i Champions League och sluta i toppen av tabellen krävs en liknande prestation. Ett välbalanse­rat mittfält om alla presterar.

ANFALL

Här är det Kramaric som ensam drar upp betyget. Kroaten kan skapa saker på egen hand. Joelinton är ännu oprövad på den här nivån. Salzai och Belfodil är lite för opålitliga. Kan gå hur som helst.

RUTIN

Många av spelarna var med förra året. Då fick de känna på hur det är att spela med lite press. Resultaten i Europa League uteblev helt, men väldigt starkt att ta en tredjeplat­s i ligan. Inget fel på rutinen.

TRÄNARE

Sista året med underbarne­t Nagelsmann innan han går till Leipzig. Han har lyckats skapa ett topplag med en på pappret dålig trupp, och man kan inte annat säga än att han är ligans bästa tränare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden