Ligabibeln

SÅ BRA ÄR: MÅLVAKTER

-

Gulacsi har de två senaste säsongerna visat att han är en målvakt som håller Bundesliga­klass. Mvogo är en spännande talang som knackar på dörren. Burväktare är ingenting som skapar huvudbry i Leipzig.

FÖRSVAR

Lagets svagaste lagdel. Har ingen riktig stjärna i försvaret utan hoppas på att någon av talangerna ska blomma ut. Lagt stora pengar på Nordi Mukiele och Marcelo Saracchi, vilket är mycket osäkra kort.

MITTFÄLT

Blivit av med Naby Keita, och i och med det en hel del elegans på mittfältet. Centralt i banan är det gott om grovjobbar­e, men laget kommer behöva förlita sig mycket på att yttrarna är i form.

ANFALL

Werner och Augustin kan komma att bilda ligans mest spännande anfallspar i år. Båda är unga och hungriga. Om allting stämmer är båda potentiell­a skytteliga­vinnare. Kanske tar även Poulsen för sig i år.

RUTIN

Att spela både CL och i ligan visade sig vara lite för tufft. Men det var en bra läropeng för laget som spelar i Europa även i år – Europa League. Ett relativit ungt lag men med flera rutinerade landslagsp­jäser.

TRÄNARE

Succéträna­ren Ralph Hasenhüttl fick lämna efter att klubben inte kvalat in till Champions League. Från och med nästa säsong tar Julian Nagelsmann över, men tills dess får den beryktade sportchefe­n Ralf Rangnick coacha laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden