Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Fährmann har länge bevisat att han är en av Bundesliga­s bästa målvakter. Så länge han håller sig frisk, vilket han vanligtvis gör, är Schalke tr ygga. Andremålva­kten Nübel är ännu oprövad.

FÖRSVAR

Släppte in tredje minst mål förra säsongen. Har fått fina förstärkni­ngar i försvaret i Salif Sané och Benedikt Höwedes. Individuel­lt är försvararn­a kanske inte av toppklass, men tillsamman­s är de en försvarsmu­r.

MITTFÄLT

Har flera spännande spelare som for tfarande har en del att bevisa. Tappet av Goretzka kan gå förbi obemärkt, eller bli förödande. Talanger som McKennie och Harit har chansen att visa vad de går för.

ANFALL

Finns flera skickliga offensiva spelare som kommer vara med att bidra framåt. Är inte beroende av en enskild spelare utan har en bra bredd på truppen. Mark Uth från Hoffenheim är en riktigt bra vär vning.

RUTIN

Det var ett tämligen orutinerat Schalke som slutade tvåa i fjol. Vad som talar emot att det upprepas är Champions Leaguespel­et. Många tyska lag har tidigare tappat i ligan när de spelat Europafotb­oll.

TRÄNARE

När det stod klart att flera toppklubba­r i Europa gjorde sig av med sina tränare var Tedesco ett hett namn på hela kontinente­n. Som tur är för Schalke så stannade den 32-årige tysk-italienare­n kvar i Gelsenkirc­hen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden