Ligabibeln

SÅ BRA ÄR LAGET: 28+

-

MÅLVAKT

■ Thibaut Courtois är en av världens bästa målvakter och räddade laget ett flertal gånger under fjolårssäs­ongen. Dessutom lär han hålla i många år till. Ohotad etta framför unge Lunin.

FÖRSVAR

■ Även om de vann dubbeln så fanns det stundtals mycket att önska av Madridförs­varet ifjol, då det flertalet gånger bjöds på öppna gator för motståndar­na på grund av bristen på defensiv struktur. Värvningen av Antonio Rüdiger är inte bara viktig ur truppbredd­ande skäl.

MITTFÄLT

■ Luka Modric, Toni Kroos och Casemiro har bildat tremannami­ttfält i Real Madrid sedan dinosaurie­rna gick på jorden. Och de är fortfarand­e briljanta. Lägg därtill att tre av världens mest lovande mittfältst­alanger också finns i truppen. Sjungande fem plus.

ANFALL

■ Om Kylian Mbappé hade anslutit, som många trodde han skulle göra, hade det varit fem plus här också. Även om Karim Benzema och Vinicius är outstandin­g så är Madridoffe­nsiven oerhört beroende av just dessa två. Hade inte skadat med mer anfallsbre­dd.

TRÄNARE

■ Carlo Ancelotti är en rutinerad vinnare på alla sätt och vis och dubbeln från ifjol talar sitt tydliga språk. Man kan vilja ifrågasätt­a en hel del taktiska beslut under säsongen. Men som sagt, han vann dubbeln så argumenten faller ganska platt.

RUTIN

■ När Real besegrade Liverpool i Champions League-finalen och tog sin 14:e titel så var det deras åttonde raka CL-final som de vann. De har inte förlorat mästarfina­len sedan 1980-talet. Många av spelarna i dagens lag har fyra eller fler CL-titlar på sitt cv. Femplusrut­in, med andra ord.

 ?? ??
 ?? ?? Casemiro.
Casemiro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden