Ligabibeln

”Man har både breddat och spetsat – men Milinkovic-Savic måste stanna”

- Samuel Abrahamsso­n

När Maurizio Sarri förra sommaren presentera­des som ny tränare för Lazio kändes det som en perfekt matchning. Ett år senare kan vi väl också säga att det faktiskt blev det. En femteplats kan ju låta som något av en besvikelse, men under Simone Inzaghis sex år i klubben placerade man sig bara bättre en gång – då blev laget fyra.

Det fanns en del orosmoln för hur Lazio skulle klara av att ställa om från 3–5–2 till ett 4–3–3, där skyttekung­en Ciro Immobile nu blev mer ensam än tidigare då han alltid haft en anfallspar­tner.

Men laget och framför allt 32-åringen visade att det inte hade någon betydelse, han vann skytteliga­n på 27 mål och visade vilken klassanfal­lare han är.

Trots att han öst in mål genom åren så känns det som att han aldrig riktigt får det erkännande som han förtjänar.

Vad det beror på är svårt att förklara, kanske är det att han inte spelar i Juventus, Milan eller Inter men det borde snarare öka Immobiles storhet att kunna leverera i ett lag som inte är på den översta hyllan och där alla lagkamrate­r kanske inte håller yppersta klass.

Om han vinner skytteliga­n även den här gången återstår att se då Dusan Vlahovic, Lautaro Martinez, Romelu Lukaku och Tammy Abraham säkert vill ha något att säga till om gällande den saken.

Lazio har i övrigt gjort ett bra sommarföns­ter där man har både breddat och spetsat laget i framför allt backlinjen. Däremot är jag desto mer orolig för målvaktssi­dan som inte känns som den mest stabila. Och som vanligt med Romklubben, Sergej Milinkovic-Savic måste stanna för att det ska bli en rolig

säsong.

 ?? ?? Lazios president Claudio Lotito hoppas nog innerligt att Sergej Milinkovic­Savic blir kvar i klubben.
Lazios president Claudio Lotito hoppas nog innerligt att Sergej Milinkovic­Savic blir kvar i klubben.
 ?? Text: Samuel Abrahamsso­n • OBS! Med reservatio­n för ändringar efter pressläggn­ing den 1 augusti 2022 • Foto: GETTY IMAGES ??
Text: Samuel Abrahamsso­n • OBS! Med reservatio­n för ändringar efter pressläggn­ing den 1 augusti 2022 • Foto: GETTY IMAGES
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden