Ligabibeln

SÅ BRA ÄR LAGET: 22+

-

MÅLVAKT

■ Roma fick så äntligen sin sista trygga utpost i Rui Patrício som alltid levererar på en stabil och bra nivå. Men betyget dras ned av att det bakom portugisen är orutinerat och dåligt med erfarenhet av A-lagsfotbol­l.

FÖRSVAR

■ Har de senaste åren släppt in alldeles för många mål men José Mourinho såg i fjol till att stabiliser­a försvaret ordentligt. Nye Zeki Celik både breddar och spetsar högersidan defensivt och att Leonardo Spinazzola är skadefri och kan köra för fullt igen är förstås en rejäl bonus för den stundande säsongen.

MITTFÄLT

■ Kanske Romlagets starkaste lagdel trots att man har tappat Henrich Mchitarjan – men det förutsätte­r då att Nicolò Zaniolo blir kvar vilket fortfarand­e känns något osäkert. Lorenzo Pellegrini är ledaren på mitten, symbolen och lagkaptene­n som ska ta klubben till nya höjder.

ANFALL

■ Tammy Abraham visade direkt vilken klassanfal­lare han är och fortsätter han i samma tempo så snuddar han på fem plus. Nu får han en ny lekkamrat i Paulo Dybala och tillsamman­s kan de två bli ett av hela ligans bästa radarpar om allt klaffar.

TRÄNARE

■ Det fanns nog en del som tvivlade när portugisen tog över Roma. Men han har visat att han fortfarand­e har drivkrafte­n och vinnarskal­len att lyckas. Behöver få till en mer jämnhet i lagets spel för att man ska kunna utmana om en Champions League-plats ordentligt.

RUTIN

■ Hugget som stucket mellan tre och fyra plus. Här finns spelare som varit med en smärre evighet som Patrício, Smalling, Matic och El Shaarawy. Samtidigt hade laget mått bra av någon till spelartyp som kan kliva fram när det går tyngre.

 ?? ??
 ?? ?? Spinazzola.
Spinazzola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden