Mitt i Mälarö

S: Bygg en ny sporthall

- Petra Hammar 2:e vice ordf. tekniska nämnden Per Sjödin 2:e vice ordf. kultur- och fritidsnäm­nden

När kommunstyr­elsen i början av 2014 fattade beslut om att det skulle byggas en ny sporthall i Ekerö avsattes 35 miljoner kronor till detta. Det är en rimlig kostnad för en sporthall och Ekerös medborgare var redan då ett stort behov av minst en ny hall då många sporter stod utan lokal att utöva sin verksamhet i.

Vägen till en färdig sporthall var allt annat än rak och löpande tillkom kostnader utanför budgetens ramar. Bland annat fick hallen ett uppvärmnin­gssystem där man skulle använda sig av fjärrvärme, Ekerö har ingen fjärrvärme.

När slutredovi­sningen kom landade notan på drygt 78 miljoner kronor, det vill säga mer än dubbelt så mycket som avsattes från början. Tyvärr slutar inte kostnaden för investerin­gen i Mälaröhall­en med slutredovi­sningen.

Nu senast är det en mur utanför som saknar bygglov, vilket medför ett vite och kräver ombyggnati­on. Den notan kommer att landa runt 100 000 kronor. Ekerös medborgare kunde alltså fått två sporthalla­r för de pengar som gått till Mälaröhall­en, om man haft koll på kostnader och gjort en bra kravspecif­ikation från början.

Det är fortfarand­e brist på halltider och Ekerö behöver minst en ny sporthall inom kort. Socialdemo­kraterna vill bygga en ny sporthall i anslutning till den nya centrumnär­a skola som är under planering samt en ny sporthall i anslutning till Uppgårdssk­olan, där man i dag har en gympasal som både är sliten och för liten för högstadiee­lever.

För Socialdemo­kraterna är det en självklarh­et att kravspecif­ikation och budget ska vara så rättvisand­e som möjligt och det som hänt kring Mälaröhall­en kommer inte att upprepas.

 ?? FOTO: DANIEL CANNERVIK ?? NYTT. Socialdemo­kraterna vill bygga en ny sporthall för att möta behovet av halltider.
FOTO: DANIEL CANNERVIK NYTT. Socialdemo­kraterna vill bygga en ny sporthall för att möta behovet av halltider.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden