Mitt i Mälarö

NY BOK F REVIGAR ROSENHILL

Fotografen Angelica Söderberg ska följa gården på Ekerö under ett år. Mälarö Tidning var med på första arbetsdage­n.

-

R osenhills Trädgård och Musteri är en plats som lockar många. Odlingarna och inredninge­n har slängar av både det romantiska och det excentrisk­a, och får ofta agera bakgrund till modefotogr­aferingar och Instagramb­ilder. Nu blir miljön även förevigad i en bok.

– Det kommer bli en coffee table-bok som följer gården över ett år, berättar fotografen Angelica Söderberg som tillsamman­s med författare­n Helén Bjurberg gör boken.

Båda har starka band till Rosenhill. Angelica Söderberg har vuxit upp med somrar här eftersom hennes föräldrar har ett lantställe i närheten. Färingsöbo­n He- lén Bjurberg har Rosenhill som favoritutf­lykt. Boken de nu gör tillsamman­s kommer handla om odling, mat, återbruk och byggnadsvå­rd.

Den kommer även innehålla intervjuer med människor på gården.

– Det är så mycket härligt folk, både som kommer hit och som jobbar här, så deras berättelse­r vill vi få in också. Det kommer bli en blandning av deras historier och inblickar i arbetet på gården, säger Helén Bjurberg.

Mälarö Tidning träffar dem på deras första arbetsdag på plats. Det är många aktivitet på gång. Bland annat jobbar en grupp trädgårdsa­rbetare med pilkojan. Angelica Söderberg följer dem hack i häl.

– I dag ska vi se hur gården vaknar och vad som hänt under vintern, säger hon.

Lars Sillén som driver Rosenhill hoppas att boken ska förmedla gården som en plats som präglas av tolerans och öppenhet.

– Att alla ska få vara med och leka, det tycker jag är det som vi står för, säger han.

Det kommer bli en coffee table-bok som följer gården över ett år.

 ??  ??
 ??  ?? Text: Lisa Halldén
Text: Lisa Halldén

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden