Mitt i Mälarö

Ekerökilla­r drömmer om SM-guld

-

Ekeröborna ska ut i Europa och siktar på att vinna SM-guld i baseball.

Lördagen den 5 maj inleds Elitserien i baseball då Sundbyberg Heat tar emot Rättvik hemma på Nya Örvallen. I Sundbyberg Heat spelar Ekeröborna Alexander Johnson och Johan Källström. Alexander Johnson började spela baseball när han var sju år efter att hans pappa tog med honom på en match, sedan var han fast.

– Baseball är det bästa jag vet, att ta ett SM-guld vore väldigt kul, säger Alexander Johnson.

Johan Källström började som elvaåring spela baseball i Västerås innan han flyttade till Ekerö. Sedan 2015 spelar Ekeröborna tillsamman­s i Sundbyberg Heat. Klubben har sedan starten 1972 tagit fem SM-guld, det senaste var 2006. Under senare år har det tagit stopp i semifinale­n men i år siktar de på att ta hem det efterlängt­ade SM-guldet.

– Det stora målet i år är att ta hem SM-guldet den här säsongen. Vi är mycket mer samspelta nu och har fått ihop ett riktigt bra gäng som satsar stort för att gå hela vägen, säger Johan Källström.

En extra krydda för spelarna den här säsongen är att de dessutom ska spela i Europacupe­n i sommar.

– Europacupe­n kvalificer­ar man sig till genom att gå till SM-final men då ena finallaget, Rättvik, tackat nej till sin medverkan i Europacupe­n övergick chansen till oss, säger Alexander Johnson.

Europacupe­n spelas i polska Rybink den 11-17 juni där Sundbyberg Heat ska försöka kvala upp till A-poolen.

– Vi kommer möta lag från hela Europa och vi tror att vi har goda chanser att slåss om en vinst i den gruppen, säger Johan Källström.

Vi är mycket mer samspelta nu och har fått ihop ett riktigt bra gäng som satsar stort för att gå hela vägen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? LADDADE. Alexander Johnson och Johan Källström siktar på SM-guld.
FOTO: PRIVAT LADDADE. Alexander Johnson och Johan Källström siktar på SM-guld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden