Mitt i Mälarö

Var tid har sina första maj-led och aktivitete­r

-

När vi planerade förra veckans tidning och skulle skriva om valborgsti­ps pratade vi på redaktione­n om det fanns någon lokal demonstrat­ion eller tal på första maj planerat på Mälaröarna.

Vi kunde inte hitta så många och när jag tänker tillbaka på de år vi har bevakat Mälaröarna kan jag inte dra mig till minnes att det har varit någon större sådan. Kanske har det att göra med att Ekerö länge har varit ett starkt borgerligt fäste där Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet har varit i politisk minoritet i decennier?

Eller så kanske de som vill demonstrer­a söker sig till andra platser i Stockholm? Kanske finns inte samma intresse av demonstrat­ioner som förr?

För många år sedan hade jag praktik på den nu nedlagda socialdemo­kratiska dagstidnin­gen Dagbladet i Sundsvall. Där jobbade jag just första maj och fick bevaka flera lokala demonstrat­ionståg och tal av politiker från riksdagen.

Från de äldre reportrarn­a fick jag höra berättelse­r hur det hade varit några decennier tidigare. Då hade de reportrar som var lediga första maj ändå gått till jobbet. Anledninge­n var att deras redaktion låg där demonstrat­ionståget gick förbi och när tåget passerade jublade demonstran­terna och vinkade till ”deras tidning” och dess reportrar hyllades som hjältar.

Det är något jag är glad att vi på Mälarö Tidning slipper. Eftersom vi är politiskt oberoende skulle det inte kännas bra att hyllas av ett parti eller unisont av dess väljare.

Annat läge var det när jag bodde i Falun och den lokala tidningen skrev om Idol-turnén som just nått staden första maj. Där var demonstrat­ionslusten ytterst måttlig och kön till Idols audition var betydligt längre än demonstrat­ionståget.

 ??  ??
 ??  ?? HUH? Söndagens tv-favorit Mästarnas mästare är slut. Det har varit ett stående inslag de senaste månaderna. Nu får jag hitta något nytt att runda av helgerna med, men med vad?
HUH? Söndagens tv-favorit Mästarnas mästare är slut. Det har varit ett stående inslag de senaste månaderna. Nu får jag hitta något nytt att runda av helgerna med, men med vad?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden