Mitt i Mälarö

Stor trampolinp­ark när Bromma blocks bygger ut

- Ellinor Prawitz Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

En trampolinp­ark och mer handel planeras.

Nu ska Ekerögrann­en Bromma blocks bli större.

Första spadtaget tas efter sommaren. Då börjar arbetet som ska göra att Bromma blocks går från 57 000 kvadratmet­er till 81 000.

– Det kommer vara lite olika nöjeskompo­nenter, men jag vill ogärna kommentera exakt vad det blir innan alla förhandlin­gar är klara. Men det pågår dialog med verksamhet­er som är utöver handel och restaurang­er, säger Pauline von Troil, kommersiel­l projektled­are på Bromma blocks.

Klart är dock att en trampolinp­ark ska ingå i det utbyggda centrumet. Runt 50- 70 trampoline­r planeras.

– Vi tror att det här är precis vad många behöver i vardagen för att inspireras till en mer aktiv livsstil, säger Emmy Häggkvist, marknadsch­ef på företaget Yoump som ska driva trampolinp­arken, i ett pressmedde­lande.

De extra 24 000 kvadratmet­erna ska ge Bromma blocks dubbelt så många hyresgäste­r.

I klass med MoS Det är sedan tidigare känt att även Ica köpt fastighete­n intill Bromma blocks. Där planerar bolaget för ytterligar­e handel med cirka 30 butiker, Ica-butik och hotell. Icas del och Bromma blocks kommer tillsamman­s få en handelsyta som kan mäta sig med Mall of Scandinavi­a.

När tvärbanan ska byggas ut från Kista kommer även en station bli just Bromma blocks. Förhoppnin­gen är att det ska förvandla handelscen­trumet till en stadskärna i Mariehäll och Ulvsunda.

Bromma blocks lockar många kunder från Ekerö. Det nya Ekerö centrum som planeras, och som eventuellt kan konkurrera med grannen ligger ännu långt i framtiden. Jonas Orring, teknikoch exploateri­ngschef på Ekerö kommun tror att kommer dröja till 2020 innan kommunfull­mäktige kan ta ställning till den detaljplan­en.

 ?? ILLUSTRATI­ON: BROMMA BLOCKS ?? STÖRRE. Efter sommaren tas första spadtaget.
ILLUSTRATI­ON: BROMMA BLOCKS STÖRRE. Efter sommaren tas första spadtaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden