Mitt i Mälarö

FÄRINGSÖFA­MILJ TILLBAKA I TV FÖR ATT BYGGA NYTT

I fjol var Åke och Platin Carlson dubbelt tv-aktuella. I sommar har de med sig Sofie och Adéle i rutan.

- Jonas Månsson 08-560 314 27 jonas@malarotidn­ing.se

I fjol var de dubbelt tvaktuella.

Nästa vecka är Färingsöfa­miljen Carlson tillbaka i rutan som hemmabygga­re.

– Det blir full fart och galna idéer, säger Platin Carlson.

När en kompis hörde av sig till Färingsöbo­n Platin Carlson och undrade om hon kände till någon som skulle bygga något, förra sommaren, frågade hon sin pappa Åke. Han nappade själv och fick sedan med sig familjen. Det blev starten på det som nästa vecka kommer sändas i TV4 och går under namnet ”Alla bygger”, en realityser­ie med hemmabygge i fokus.

– Jag kan avslöja att det inte blir jättelugnt. Det blir full fart och galna idéer. Programmet är uppbyggt så att man följer hemmabygga­re, men det finns ingen programled­are utan det är vi som är programmet. Man följer några familjer som är hemma och bygger och förverklig­a husdrömmar, säger Platin Carlson, som inte får avslöja vad familjen ska bygga.

De som bygger är förutom Platin och hennes pappa Åke, även hennes mamma Sofie. Dessutom kommer storasyste­r Adéle på besök från Adelsö, där hon bor, för att hjälpa till.

– Det har varit jättekul och glädje så fort filmteamet stod utanför dörren, säger Platin Carlson.

Byggprojek­tet som följs är ett nybygge som görs i familjens trädgård. Arbetet satte samarbetsf­örmågan på prov.

– Vi har haft lite samarbetss­vårigheter ibland och inte varit helt sams om hur vi ska bygga. Det har ändå varit roligt i slutändan att få spendera en hel sommar med sin familj och göra något som man kanske inte gör varje år, säger Platin Carlson.

Familjen Carlson valde själva vad och hur de skulle bygga. Produktion­sbolaget hade inga instruktio­ner.

– Vi drog igång med våra galna idéer och körde på. Det enda de gjorde var att stå och filma. Det var kul att de inte lade sig i. Min familj bygger inte enligt mallar. Det fanns inga ritningar utan blir väldigt eget och personligt, säger hon.

Alla bygger har premiär på TV4 den 24 april.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? VANA. Åke och Platin Carlson har varit med i flera tv-program det senaste året. Nu får de sällskap av Sofie, till vänster.
FOTO: JONAS MÅNSSON VANA. Åke och Platin Carlson har varit med i flera tv-program det senaste året. Nu får de sällskap av Sofie, till vänster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden