Mitt i Mälarö

Njut av värmen nu och hela sommaren

- JONAS MÅNSSON Redaktör Prata med mig! jonas@ malarotidn­ing.se

Min badpremiär är avklarad, shortsen har suttit på senaste veckan och det har ätits middag utomhus. Det är bara några av alla sommarteck­en jag noterat under maj.

Att det dessutom varit meteorolog­isk sommar i Stockholm ett tag är ett annat.

Jag njuter och klagar inte det minsta. Just klagomål har jag visserlige­n inte hört så många, däremot flera märkliga resonemang kring just sommarvädr­et.

På P4 diskuterad­es oro och jag har även läst i olika nyhetsarti­klar och hört om folk som på allvar inte kan njuta av sommarens tidiga ankomst. Inte för att det är för varmt eller ställer till det på annat sätt.

Det som oroar är att sommaren inte ska räcka till. Att den alltså skulle ta slut tidigare i år eftersom den kom så tidigt.

För mig haltar resonemang­et. Det finns mig veterligen ingen ”Vackert-väder- och-värme”-pott som ska räcka hela sommaren.

Min egen inställnin­g är i stället, njut både nu och sen (förutsatt att du gillar sommarvärm­e).

Annars finns alltid risken att det blir en riktigt dålig sommar och att du då inte ens kunde njuta av de dagar då det var högsommarv­ärme i maj.

Njuter du nu så finns ju även möjlighete­n att det blir en riktigt fin sommar och då har du haft sommarkäns­la sedan maj.

”Vi brukar säga att vädret har kort minne, bara för att vi nu har en varm maj, så behöver inte det betyda att sommaren skulle bli svalare för det”, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI till TT.

Det tycker jag sammanfatt­ar det hela på ett bra sätt och det borde även stilla en onödig oro om du bär på en sådan om sommarvädr­et.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden