Mitt i Mälarö

Båtpendlar­e får flexiblare vardag med nya avgångar

- Jonas Månsson

Vid 06.45 på måndagsmor­gonen var Linje 89, pendelbåte­n in till stan, tillbaka efter sommaruppe­hållet. Det innebär att båten nu är permanent och att de nya avgångarna har tagits i bruk.

Måndagmorg­onens andra nya tur passade bra för Katja Troell, bosatt i Lundhagen. Hon har tidigare tagit 07.20- turen, men ibland missat den och då kört till jobbet vid Gärdet. Hon är glad åt de nya turerna.

– Många har flexibla ar- betstider och jag kan jobba på båten. Nu slipper jag ta bil in till stan om jag missar färjan, säger hon.

Katja Troell tror att den ökade flexibilit­eten kring pendling kan bidra till en attraktiva­re kommun att bo i.

– Jag tror att det här är något som kan göra att folk inte flyttar härifrån, säger hon.

Även Bengt Göransson tog en av de nya turerna när båten var tillbaka. Han är bosatt i Sandudden och har sitt arbete vid Värtahamne­n.

– Jag tror att fler kommer åka när det är mer flexibilit­et. Det är bra även att det går på helgerna, säger han.

Tappströms­bon Charlotte Loyau-Kahn känner att ytterligar­e morgonture­r passar hennes resor till kontoret vid T-centralen bra.

– Det är verkligen jättebra och mer flexibelt. Ibland har jag missat 07.20-turen. Jag hade helst haft en vid 08.00, men 08.50 är också bra, säger hon.

De nya tidtabelle­rna gäller till den 8 december. SL har tidigare meddelat att avgångstid­erna ses över och att utvärderin­g kring turerna görs regelbunde­t.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? NÖJDA. Katja Troell och Bengt Göransson tog en av de nya avgångarna till jobbet i stan på måndagen.
FOTO: JONAS MÅNSSON NÖJDA. Katja Troell och Bengt Göransson tog en av de nya avgångarna till jobbet i stan på måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden