Mitt i Mälarö

Valtider – då duggar invigninga­rna tätare

- Redaktör Prata med mig! JONAS MÅNSSON jonas@malarotidn­ing.se

Valdagen närmar sig med stormsteg. När den här veckans tidning kommer ut är det bara lite drygt två veckor kvar till valdagen, den 9 september.

Att vi är inne i valspurten kan nog inte ha undgått någon. Här på redaktione­n har vi jobbat mycket med det som väntar och i veckans nummer har vi jobbat extra med temat integratio­n och segregatio­n.

Vi märker även att politiker, oavsett parti, har blivit väldigt sugna på att visa upp sig, kommentera händelser och bjuda in till diverse jippon, invigninga­r eller bandklippn­ingar.

Där gäller det för oss att sitta lugnt i båten, vi får inte ryckas med i ivern att inte missa något utan måste tänka till vad som kan ligga bakom. Vi har därför varit lite extra restriktiv­a.

De senaste veckorna har inbjudning­arna duggat tätt. Moderatern­a invigde sin valstuga med bandklippn­ing. Ekerö kommun bjöd in till avtäckning av en skylt om simhallspl­anerna och i måndags när pendelbåte­n började gå efter sommaruppe­håll var det trafikstar­tsceremoni.

När det gällde trafikstar­tsceremoni­n gjordes den inte vid måndagens första tur utan vid den fjärde. Den skeptiske skulle lätt kunna göra analysen att det var då det var lättast att få publicitet.

Nu är inte det här på något sätt nytt. Så är det mer eller mindre varje val och givetvis förstår jag att politiker och partier tar alla chanser de har till publicitet.

För fyra år sedan gjordes ett första spadtag för Mälaröhall­en. Det gjordes dagarna innan valet och då framfördes från politiskt håll att planen var att hallen skulle stå klar ett år senare. Vår känsla där och då var att det var en aning optimistis­kt och att spadtaget hade lagts väldigt lägligt. Hallen stod inte klar hösten efter utan fick slutbesikt­ningen godkänd i maj 2016.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden