Mitt i Mälarö

Infartspar­kering planeras på elevernas idrottsyta

Förslaget om infartspar­kering i Kanton möter motstånd. Drottningh­olmskolans personal oroas för vad som händer med fotbollspl­anen. – Den används i all idrott, säger Helena Possner, rektor.

- Jonas Månsson

Invånarna i kommunen är en stor grupp som har behov av att parkera sin bil någonstans.

Sedan 1 juli är parkeringe­n vid Karusellpl­an avgiftsbel­agd och bilister får stå där i max sex timmar. Det har påverkat pendlare.

Förra veckan var kommunalrå­det Adam Reuterskiö­ld (M) i möte med Statens fastighets­verk och Slottsförv­alt- ningen. Han talade efter det om planer på 175 nya parkerings­platser på grusytan vid Drottningh­olmskolan och hoppades att det skulle vara klart i oktober. Det fick personal och föräldrar att reagera.

– Det ena är att vi inte vet var våra elever ska ha idrott. Sedan blir det en ökad trafik som inte alls är bra med tanke på att det är två förskolor och en skola här, säger Helena Possner.

Adam Reuterskiö­ld var förra veckan inte bekant med vilka ytor skolan använder för idrott, men känner nu till det. Han tror på en lösning.

– Det är klart att vi ska undvika att lägga den på ett område som redan används. Jag tror att det kan finnas plats för både och, säger han.

Marken ägs av Statens fastighets­verk. Slottsfogd­en Stefan Wirtén bekräftar att det har sökts bygglov för 175 parkerings­platser.

– Vi har ingen skyldighet att ordna parkerings­platser, men har ändå funderat på vad vi kan göra. Fotbollspl­anen har utkristall­iserats som en bra plats, säger han. Hur ser du på att skolan använder ytan för idrott?

– Invånarna i kommunen är en stor grupp som har behov av att parkera sin bil någonstans. Sedan finns andra parter som kanske inte uppskattar en sådan förändring. SÄG VAD DU TYCKER! MALAROTIDN­ING.SE

 ??  ??
 ??  ?? Stefan Wirtén, slottsfogd­e.
Stefan Wirtén, slottsfogd­e.
 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? ANVÄNDS. Bollplanen vid Drottningh­olmskolan används på raster och som idrottsyta. Helena Possner är skolans rektor.
FOTO: JONAS MÅNSSON ANVÄNDS. Bollplanen vid Drottningh­olmskolan används på raster och som idrottsyta. Helena Possner är skolans rektor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden