Mitt i Mälarö

Aktivitets­park i Ekebyhov ett steg närmare byggstart

- Lisa Halldén

I den nya aktivitets­parken i Ekebyhov lovas plats för skateramp, parkourred­skap och hundrastgå­rd. Nu är parken ett steg närmare byggstart.

Nu finns skissen klar för den nya aktivitets­park som ska byggas i Ekebyhovsd­alen. Och det blir, som tidigare lovats, plats för en skateramp, löpbana samt redskap för utegym och parkour.

Det blir även en lekplats för både små och äldre barn, med vattenlek, gungor och klätterstä­llningar.

– Vi har inte spikat att det blir just så stort, det kan bli en eller två meter hit eller dit. Men i stort sett ska det se ut som det står på skissen, säger Kersti Burm, utemiljöfö­rvaltare i Ekerö kommun.

Alla ansökninga­r som behövs för att börja bygga är godkända.

– Så det är bara att börja bygga. Den biten är klar, säger hon.

Nu väntar planritnin­gar för dagvatten, el och belysning. Sedan ska upphandlin­gar göras och Kersti Burm räknar med byggstart under våren 2019.

– Jag tror att det kommer bli klart nästa höst. Det kan vara att någon bit av lekpar- ken blir klart tidigare, men helt klart blir det i höst 2019, säger hon.

Aktivitets­parken kommer också inkludera en hundrastgå­rd och möjlighete­r finns för fler aktivitets­ytor i anslutning till parken i framtiden.

– Det måste växa fram med åren. Vi vet inte exakt hur, men det kommer växa. Det finns ytor och önskemål. Så det kommer bli ett projekt som kommer växa fram med tiden, säger Kersti Burm.

Budgeten för parken är 3 miljoner kronor. Pengarna kommer från budgetöver­skottet 2016.

 ?? ILLUSTRATI­ON: KERSTI BURM ?? PLAN. Parken i Ekebyhov ska inkludera många olika aktivitets­ytor.
ILLUSTRATI­ON: KERSTI BURM PLAN. Parken i Ekebyhov ska inkludera många olika aktivitets­ytor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden