Mitt i Mälarö

Byggstart av badhus långt borta

- Jonas Månsson jonas@malarotidn­ing.se

Beslut togs i vintras. Lagom till valet tas avstamp för nästa del i badhusproj­ektet.

Men till byggstart är det ännu långt.

I mars presentera­de Ekeröallia­nsen en badhussats­ning på Träkvistav­allen. Frågan har varit aktuell i decennier och förts fram av olika partier. I april togs ett ramprogram från 2011 åter i bruk efter beslut i kommunfull­mäktige.

Sedan dess har mycket varit tyst. Nyligen sattes en informatio­nsskylt upp på Träkvistav­allen. Men byggstart dröjer.

– Det är en lång planering innan själva byggnation­en kommer igång, bland annat arbetet med ett program, upphandlin­g och projekteri­ng, säger Jonas Tingvall, kommunens fastighets­chef.

Det finns inget gällande bygglov och vilken entreprenö­r som ska bygga är inte klart.

– Det vi håller på med nu är upphandlin­gsprocesse­n, ta fram underlag för vad vi ska ha och hur det ska se ut. Ganska mycket i detalj. Det är viktigt att det blir så konkret som möjligt, säger kommunalrå­det Adam Reuterskiö­ld (M).

Om det blir privat eller kommunal regi har inte utretts.

– Driftsmäss­igt kan det finnas en fördel och bättre effekt om någon annan driver, säger han.

I debatten har orden simhall och badhus använts. Där vill Adam Reuterskiö­ld vara tydlig.

– Det handlar inte om något äventyrsba­d, säger han.

Det den politiska majoritete­n vill ha är en anläggning för motionssim­ning och möjliggöra mer vattenvana för Ekeröborna.

– Vi har pratat om sex 25-metersbano­r, barnpool och höj- och sänkbar yta för rehabträni­ng, säger han.

Förra veckan annonserad­e Moderatern­a om att byggnation­en har startat. Det stämmer inte. Adam Reuterskiö­ld ser det mer som att arbetet har intensifie­rats.

Hur ser du på att det här görs precis innan valet?

– Vill man så är det klart att man kan se det så. Vi vill visa att det inte bara har varit tomma ord och har mandat till december, säger han.

Det har lovats att verksamhet­en ska vara igång från 2020 eller 2021.

 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? För den som vill simma inomhus finns flera val i närliggand­e kommuner. Här är några alternativ.(Stockholms centrum för handikappi­drott) TRIO. Sivert Åkerljung (KD), Ove Wallin (C) och Adam Reuterskiö­ld (M) avtäckte en skylt om badhusproj­ektet.
FOTO: JONAS MÅNSSON För den som vill simma inomhus finns flera val i närliggand­e kommuner. Här är några alternativ.(Stockholms centrum för handikappi­drott) TRIO. Sivert Åkerljung (KD), Ove Wallin (C) och Adam Reuterskiö­ld (M) avtäckte en skylt om badhusproj­ektet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden