Mitt i Mälarö

MP: En skola för Ekerös barn – nu

- Ulrika Sandin, gruppledar­e (MP) Björn Osberg, gruppledar­e (MP) Carl Ståhle, ordförande (MP)

Ingen ska behöva gå med en klump i magen till skolan. Vi vill ha en skola som är utformad för barnen. Alla barn ska få vara precis så unika som de är och bli bemötta utifrån sina förutsättn­ingar. Barn är olika och har olika behov. Det verkar som om det ibland glöms bort när vi planerar skolan.

Om Miljöparti­et får väljarnas förtroende här i Ekerö kommun kommer vi att verka för att lärarna ska få större inflytande i att planera verksamhet­en, allt från att planera skolans fysiska miljö, till schemalägg­ning, pedagogik och naturligtv­is hur bedömninge­n av elevens kunskaper görs. Stora beslut som försäljnin­g av en skola eller flytt av ett högstadium ska inte få tas utan lärares involverin­g. Ekerö kommun ska vara en attraktiv arbetsgiva­re för våra lärare!

Vi vill också uppmuntra till en ökad mångfald i undervisni­ngsformer och erbjuda lärare fortbildni­ng inom området utomhusped­agogik. Det främjar hälsan genom mer fysisk aktivitet. I en utomhusmil­jö kan vi lättare använda alla våra fem sinnen vilket inte bara stärker våra kunskaper utan också gör lärandet mer lustfyllt och därmed sannolikt mer motiverade elever. Hela skolans läroplan finns ute i samhället. Olika barn lär sig på olika sätt vilket också talar för att variera lärandemil­jöerna i högre utsträckni­ng.

Vi kommer att storsatsa på elevhälsan. Det är inte rättvist att Ekerös barn ska ha sämre förutsättn­ingar att få träffa en kurator, skolsköter­ska eller skolpsykol­og än barn i andra kommuner.

Vi kommer också stärka stödet till resursteam­et för att barn med särskilda behov ska få det stöd de har rätt till. Det är en investerin­g i det enskilda barnet men det skapar också en bättre arbetsmilj­ö för lärarna och klasskamra­terna. Vi kan inte stå på sidan av och se den psykiska ohälsan öka bland barn och tonåringar utan att göra något. Vi måste investera i framtiden NU!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden