Mitt i Mälarö

Namninsaml­ing för parkering på Karusellpl­an

- Jonas Månsson 08-560 314 27 jonas@malarotidn­ing.se

Låt pendlare parkera på Karusellpl­an på vardagar. Så tycker Troxhammar­bon Anna Eklund. I veckan startade hon en namninsaml­ing i den heta parkerings­frågan.

Avgiftsbel­agd parkering vid Karusellpl­an och Statens fastighets­verks förslag om en ny infartspar­kering vid Drottningh­olmsskolan väckte starka känslor.

Anna Eklund från Troxhammar har själv inga barn på skolan, men tog saken i egna händer och skapade en digital namninsaml­ing via sajten skrivunder.com. Genom den hoppas hon på effekt i form av att Karusellpl­an åtminstone måndag till fredag tillåter parkering i mer än sex timmar.

– På veckodagar­na är det resursslös­eri. Använd den då som en infartspar­kering även om man kan få betala eller hämta ett tillstånd hos kommunen. Jag förstår inte hur man kunde hamna i den här situatione­n, säger hon.

Anna Eklund har varit i kontakt med föräldrar på skolan och känner ett stöd i frågan. Hon tror inte att en parkering vid skolan löser problemet.

– Jag har massor med kompisar som sitter i köerna nu. Jag tror inte att Kantonpark­eringen blir bra. Det tar mig fem minuter ner till bussen och då har jag inte sparat in någon tid. Nu måste jag upp till parkeringe­n, knalla ner, trycka på knappen och hoppas hinna över. Det måste vara en P-plats i anslutning till vägen, säger hon.

 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? TOM. Det står få bilar på Karusellpl­an sedan den avgiftsbel­ades i somras.
FOTO: JONAS MÅNSSON TOM. Det står få bilar på Karusellpl­an sedan den avgiftsbel­ades i somras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden