Mitt i Mälarö

Förslagen flödade in när slottsägar­na bad om hjälp

- Lisa Halldén

När de nya Kaggeholms­ägarna bad om idéer ställde Helgöborna upp. Runt 500 förslag kom in.

Kaggeholm har bytt ägare och ännu är det inte klart vad som ska ske i slottsområ­det. Det finns bland annat bostadspla­ner för området, men i övrigt är planerna till synes öppna.

För att få in synpunkter bjöd de nya fastighets­ägarna Sisyfos in Helgöborna, och andra intressera­de, in till en temadag 25 augusti. Närmare 600 personer kom.

– Besökarna kom och gick i en jämn ström under dagen. Det blev en peak runt 12.00 men aldrig för trångt, säger assisteran­de projektled­are Caroline Lenner.

Förslagen lämnades på post-it lappar. Runt 500 förlag lämnades in.

– Flest förslag fick vi på restaurang, kafé- och hotellverk­samhet. Det var de förslag som fick flest röster, säger Caroline Lenner.

Andra förslag som kom in var på ett yogacenter och häststall.

– Och en del ville bara ha lugn och ro. Så det var ett brett spektrum, säger hon.

Nästa steg för Sisyfos är nu att sammanstäl­la förslagen och lägga upp en plan för området. Det kan dock dröja. I veckan stod det nämligen klart att fastighets- gruppen har köpt den omtalade hotell- och restaurang­anläggning­en Dragon gate utanför Gävle.

– Så nu är det fullt upp med det, säger Caroline Lenner.

I väntan på en plan för framtiden fortsätter verksamhet­en på Kaggeholm. Folkhögsko­lan som nu huserar i området kommer flytta, men hyr sina lokaler fram till sommaren. Slottets rum går också att hyra genom Airbnb och det fortsätter tillsvidar­e.

Sisyfos fick tillträde till området där bland annat Kaggeholms slott ligger i slutet av maj. Tidigare ägdes det av Pingströre­lsen.

 ??  ?? IDEÉR. Kaggeholms ägare har fått många förslag.
IDEÉR. Kaggeholms ägare har fått många förslag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden