Mitt i Mälarö

Björklund ska klättra på ranking

Mirjam Björklund har blivit uttagen till Fed Cup och siktar på att klättra på världsrank­ingen under 2019.

- Johan Älgekrans

Tennistala­ngen Mirjam Björklund siktar på att ta nya kliv och närma sig världstopp­en under 2019. Hon har just avlutat försäsonge­n och ska precis dra igång tävlingssä­songen med turneringa­r i Tunisien följt av spel med Sverige i Fed Cup.

– Försäsongs­träningen har gått bra och nu väntar t restycken 15000- dollarstur­neringar, säger Mirjam Björklund.

Just nu är 20-åringen från Mälaröarna rankad 472 på världsrank­ingen men när året är slut hoppas hon på att ha klättrat rejält.

– Jag har som mål att bli topp 300 i slutet av året. Men mina största mål är att tillsamman­s med mina tränare utvecklas på alla bitar som behövs för att förbereda sig för världstopp­en, säger Björklund.

Mirjam Björklund tog stora kliv under 2018 då hon bland annat vann SM och är ett av Sveriges stora framtidsho­pp inom damtennise­n. I måndags togs Mirjam Björklund dessutom ut till Fed Cup där Sverige ska spela i Polen den 6-9 februari. Utöver Mirjam Björklund består det svenska laget av Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Cornelia Lister och Caijsa Hennemann.

– Ja, jag blev uttagen för andra gången och det är hur kul som helst. Jag älskar att spela för mitt land och i lag också för den delen. Jag tror att vi har bra chanser i år, vi har formstarka spelare som är redo att kriga, säger Mirjam Björklund.

Tufft motstånd

Sverige spelar i Europa/ Afrikazone­ns grupp 1 och det väntas tufft motstånd för Björklund och Sverige i form av Ryssland, Ukraina, Polen, Estland, Bulgarien och Danmark.

 ?? FOTO: LINDA CARLSSON ?? FOKUSERAD. Mirjam Björklund siktar uppåt på världsrank­ingen.
FOTO: LINDA CARLSSON FOKUSERAD. Mirjam Björklund siktar uppåt på världsrank­ingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden