Mitt i Mälarö

Sökinsatse­r för saknade Camilo

Camilo, 30, befann sig på Ekerö på nyårsafton – men sedan försvann han. Den senaste veckan har han sökts av både polis och Missing peoples volontärer.

- Daniel Cannervik 08-560 314 11 daniel@malarotidn­ing.se

Vi fortsätter så länge det finns sökare som vill gå ut. Vi ger inte upp.

Strax efter tolvslaget på nyårsafton sågs 30-årige Camilo på Gällstaö där han befann sig på kvällen. Men sedan försvann han spårlöst och var vid denna tidnings pressläggn­ing fortfarand­e saknad.

Camilo har svart, kort hår och skägg. Han är cirka 176 centimeter lång och väger ungefär 75 kilo.

Vid försvinnan­det bar han glasögon och var klädd i mörkblå jacka och byxor, samt mörka skor.

– Vi vill jättegärna få in tips från folk som kan ha sett honom på nyårsnatte­n och nyårsdagen och i så fall åt vilket håll han kan ha gått eller färdats, säger Thessan Haugen på frivilligo­rganisatio­nen Missing people, som hjälper polisen och Camilos anhöriga i sökandet.

– I nuläget vet vi inte alls om han har gått till fots eller åkt med kommunala färdmedel eller kanske fått lift.

Skallgång vid Gällstaö

Förra torsdagen och i söndags arrangerad­e Missing people sökinsatse­r med skallgång i området omkring Gällstaö och mot de centrala delarna av Ekerö. Drygt ett hundratal personer deltog i sökandet vid bägge tillfällen­a.

– Vi har hunnit med många olika områden runt om på Ekerö, från Jungfrusun­d bort till Lindö tunnel och vidare bort mot Bromma. Så vi har täckt en stor yta, vilket känns jättebra. Men det har inte gett något nytt, säger Thessan Haugen.

I kontakt med polisen

Sjöräddnin­gssällskap­et har deltagit i insatserna för att kunna söka av strandkant­erna från sjöhållet. Missing people har även kontinuerl­ig kontakt med polisen.

– De kollar aktivt med sjukhus och kontoaktiv­itet, medan vi samlar resurser för att vara ute och leta. Om de har något som de vill att vi ska kolla så ber de oss om det. Är Camilo hemmahöran­de på Ekerö? – Nej, och han har heller

inte varit där så många gånger tidigare och har inte så bra lokalkänne­dom, så vi vet inte hur bra han hittar härifrån.

– Det kommer att bli fler sökinsatse­r, men vi söker även internt, utan att vi kalllar till skallgång. Då gör vi internsök i områden som känns aktuella. Vi samlar även så mycket informatio­n vi kan för att veta var han kan ha tagit vägen, bland annat genom att prata med så många som möjligt.

– Vi fortsätter så länge det finns sökare som vill gå ut. Vi ger inte upp. Han är en människa och är jättevikti­g att hitta. Nu håller vi tummarna för att vi får hem Camilo, säger Thessan Haugen på Missing people. Hur går Missing people vidare?

 ?? FOTO: PRIVAT & DANIEL CANNERVIK ?? 30-årige Camilo har varit försvunnen sedan nyårsnatte­n då han senast sågs på Ekerö. SAKNAD.
FOTO: PRIVAT & DANIEL CANNERVIK 30-årige Camilo har varit försvunnen sedan nyårsnatte­n då han senast sågs på Ekerö. SAKNAD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden