Mitt i Mälarö

Nya friska tag från vårt nya tidningshu­s

- DANIEL CANNERVIK Redaktör Prata med mig! daniel @malarotidn­ing.se

När jag var pappaledig kom jag och lillkillen på besök på jobbet några gånger. Alltid lika trevligt att komma hit och ta en kaffe och höra det senaste skvallret från öarna, medan sonen fick leka med de böjbara Mälarö Tidning-reflexerna.

Vid ett tillfälle strax före sommaren droppade chefen Thomas nyheten om att vi skulle flytta vid årsskiftet. Eeh…jaha, ok...? Vänta nu. Bort från centrum? Både bildligt och bokstavlig­t. Om jag ska vara helt ärlig – och det ska man ju – var jag inte alls glad åt de här flyttplane­rna. När föräldrale­digheten var slut i augusti kändes flytten mest som ett gnagande litet mini-Mordor. Lite överdrivet kanske, men det var så det kändes.

Men under hösten började jag fokusera mer och mer på de positiva aspekterna. För jag är en ganska positivt tänkande person.

När vi närmade oss jul började jag i stället längta lite.

Nu sitter vi här. Och jäklar vad bra det känns. Faktiskt. För vi har ett eget hus nu. Nej, vi äger det inte. Men det är ett helt hus. Ett eget tidningshu­s.

De tär fina fiskbenspa­rkettgolv och de tär öppen spis. Charmigt.

Men framförall­t är det en inspireran­de och kreativ miljö. Och det ska ni veta, det ska inte underskatt­as i vår värld.

Sedan har det ju varit en del tekniska strul, med bredbandsa­nslutninga­r och värme hit och toalettspo­lningsknap­par och belysning dit. Sådant fårman ju räkna med i en flytt. Men det har också gjort den senaste veckans arbete svårt. Att den här tidningen ens kom ut är ett under.

Varför vi flyttar? Det kan ni läsa mer om längre in i tidningen.

Hoppas att ni har haft en bra helgledigh­et. Nu ser vi fram emot ett starkt 2019 i vårt nya tidningshu­s.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden