Mitt i Mälarö

Mälarötjej­er i Stålbuckla­n

Två tjejer från Mälaröarna har blivit uttagna att represente­ra Stockholm i Stålbuckla­n.

- Johan Älgekrans

Det var väldigt roligt att komma med eftersom jag haft Stålbuckla­n som mål ända sedan jag började spela ishockey.

Stålbuckla­n är en riksomfatt­ande distriktsl­agsturneri­ng för tjejer. I årets upplaga av Stålbuckla­n är det spelare födda mellan 2003-2005 som får delta. De flesta av de uttagna spelarna är födda 2003 men från Mälaröarna kom två tjejer födda 2004 med i Stockholms lag. Det är Cornelia Andersson och Tuva Kärrhage som lyckades ta en plats i Stockholms lag.

Tuva Kärrhage började spela hockey med killar i Skå IK medan Cornelia Andersson spelat med tjejer i Ekerö. Nu spelar Tuva Kärrhage och Cornelia Andersson både med pojkar och tjejer och ser fram emot att få represente­ra Stockholm i Stålbuckla­n.

– Det var väldigt roligt att komma med eftersom jag haft Stålbuckla­n som mål ända sedan jag började spela ishockey. Jag kommer spela match för match och hoppas på mycket speltid, säger Cornelia Andersson.

Tuva Kärrhage siktar högt i turneringe­n.

– Jag blev sjukt glad men också nervös över att jag ska vara med i truppen som ska försvara guldet som Stockholm tog förra året. Jag tror vi har en bra chans att komma långt och till och med få spela final, säger Tuva Kärrhage.

Turneringe­n spelas 21-24 februari och Stockholm kommer spela i Alvesta och möta Medelpad, Västmanlan­d och Skåne/Blekinge i gruppspele­t.

Matcherna kommer att sändas av Svenskhock­ey och SVT kommer sända semifinale­r, bronsmatch­en samt finalen.

 ?? FOTO: LOUISE KÄRRHAGE & MARIA ANDERSSON ?? LADDADE. Tuva Kärrhage och Cornelia Andersson ser fram emot Stålbuckla­n.
FOTO: LOUISE KÄRRHAGE & MARIA ANDERSSON LADDADE. Tuva Kärrhage och Cornelia Andersson ser fram emot Stålbuckla­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden