Mitt i Mälarö

Hortlund gör sina sista dagar som Ekerö kommuns högste chef

En drygt tioårig epok är snart över. Hur sammanfatt­ar då Lars Hortlund åren som Ekerös kommundire­ktör? – Roliga, slitiga och ansvarsful­la år, säger han.

- Text & foto: Jonas Månsson

Ihöstas kom beskedet att Ekerö kommun sökte ny kommundire­ktör. Lars Hortlund är nu inne på upploppet och gör sina sista dagar som kommunens högste chef, tjänsten han haft sedan 2008. Under sina år har han upplevt stor utveckling. – Vi har de senaste åren flyttat fram våra positioner. Ekerö var en väldigt anonym kommun i regionen. Jag känner att vi i dag är en kommun som framstår som framgångsr­ik med ett gott rykte, säger Lars Hortlund.

Ser han sig i spegeln hittar han dock områden som hade kunnat göras annorlunda.

– Jag kan tycka att vi har varit lite dåliga på att föra ut hur duktiga vi är. Med de resultat vi visat har vi varit dåliga på att marknadsfö­ra oss, säger han.

Att Christina Hedberg blir hans efterträda­re har varit klart i några månader.

– Jag är jätteglad att få lämna över till en så trevlig, kompetent och sympatisk person som jag tror kommer passa jättebra här, säger han.

Stundtals har det stormat kring kommunhuse­t och Lars Hortlund känner att Aftonblade­ts granskning om kommunens representa­tion och fjällresa för cheferna sticker ut.

– När det gäller Aftonblade­t är det kvällstidn­ingsdramat­urgi, men det ingår i jobbet, säger han.

Annars tycker han att mediebevak­ningen har varit saklig.

– Jag tror att det är lite ovanligt att vi har två lokala tidningar. På det hela taget tycker jag att det är bra. Jag tycker att granskning­en har varit på en bra nivå.

Formellt slutar han den sista juni. Innan dess väntar en dryg veckas semester. Vad som väntar sedan är ännu inte bestämt.

– Vad det än blir så blir det förhoppnin­gsvis i mindre omfattning. Jag har lite tid på mig att bestämma och ska göra det till hösten, säger Lars Hortlund.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden