Mitt i Mälarö

Babblarna har blivit som en investerin­g

- VECKANS KÄNSLA

Gillar han också Babblarna?”, brukar andra småbarnsfö­räldrar fråga mig ibland och syfta på min snart treårige son. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska svara. Gillar? Det är ju ett så milt och svagt ord.

Nä, för honom är det mer av en intensivt brinnande passion, som en alltomfatt­ande religion. Men om jag svarar så verkar jag ju lite knäpp i huvudet. Men det är sant. Det började när han var fyra månader och inte ville ligga still på skötbordet. Vi behövde en snabb lösning – och Babblarna hade vi hört talas om.

Å ena sidan vill jag inte tänka på hur mycket pengar vi har lagt på de här figurerna. Å andra sidan känns det värt vartenda öre.

Sonen har lärt sig otroligt mycket tack vare Babblarna.

Om språk, färger, saker, motorik – ja, om vad som helst.

Till skillnad från mycket annat på leksaksmar­knaden känns varje bok, pussel eller mjukis som en investerin­g i hans utveckling.

Till den här tidningen har jag pratat med My Blomqvist Olsberg, hjärnan bakom Babblarna-musikalern­a. Tänk om treåringen kunde begripa storheten i det. Jag har pratat med kungaparet flera gånger, men å sonens vägnar vill jag ändå påstå att My Blomqvist Olsberg smäller högre. En dag hoppas jag att han förstår.

Tänk om treåringen kunde begripa storheten i det.

 ??  ??
 ??  ?? GLAD. Alla dessa långhelger och röda dagar mitt i veckorna får en ju att paniklängt­a till lite paus och ledighet nu.
GLAD. Alla dessa långhelger och röda dagar mitt i veckorna får en ju att paniklängt­a till lite paus och ledighet nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden