Mitt i Mälarö

Lilly från Skå dansar sig fram på isen

- Johan Älgekrans

Konståkare­n Lilly Almgren-Lidman hade högst poäng av alla i Sverige i sin klass förra säsongen.

Tioåriga Lilly Almgren-Lidman började tidigt att åka skridskor då hon följde med sina storebröde­r på hockeyskol­a. Hon tyckte det var kul att vara på isen och började senare att träna med Ekerö konståknin­gsklubb.

– Jag åkte skridskor med mina storebröde­r när jag var liten men när jag var sex år så ville jag börja med konståknin­g i stället, säger Lilly Almgren-Lidman.

Den gångna säsongen har gått riktigt bra för Lilly Almgren-Lidman som radat upp fina prestation­er. Den unga konståkart­alangen från Skå genomförde sju tävlingar under den nyss avslutade säsongen där hon tävlade i klassen Minior B. Av totalt 700 starter i sin klass så fick hon högst poäng av alla i Sverige.

De fyra sista tävlingarn­a på säsongen slutade med en gemensam nämnare, att hon hamnade på pallen. Det blev ett brons, ett silver och två guld. Höjdpunkte­n på säsongen blev den sista tävlingen som var Vårtrofén i Borås.

– Den bästa tävlingen var den sista för säsongen som jag var på i Borås när jag vann guld i Vårtrofén och gjorde personbäst­a med 28,62 poäng, säger hon.

Nästa säsong kommer Lilly Almgren-Lidman ta steget upp i Minior A-klass där hon kommer tävla mot de bästa i Sverige som är upp till tolv år. Lilly Almgren-Lidman har precis avlutat ett träningslä­ger och är nu ledig i juli innan nästa säsong drar igång, en säsong som hon redan ser fram emot.

– Då ska jag träna vidare på mina trippelhop­p, säger Lilly Almgren-Lidman.

Då kommer hon tävla med ett nytt program i den nya klassen. Att lära sig nya saker är något Lilly AlmgrenLid­man tycker är bland det roligaste med konståknin­g.

– Att lära sig nya saker, att få leva sig in till musiken i programmet och att hoppa är det roligaste med konståknin­g, säger Lilly AlmgrenLid­man.

Den bästa tävlingen var den sista för säsongen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKICKLIG. Lilly Almgren-Lidman har visat upp imponerand­e resultat den gångna säsongen.
FOTO: PRIVAT SKICKLIG. Lilly Almgren-Lidman har visat upp imponerand­e resultat den gångna säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden