Mitt i Mälarö

Polisen vill veta vad du tycker om ditt område

TRYGG?

- Daniel Cannervik

Hur trygg är du egentligen på Mälaröarna? Det vill polisen veta i en ny enkät.

– Vi vill att så många som möjligt svarar på den, säger Ekerös kommunpoli­s Anna Freij.

Polisen har ganska bra koll på både hur brottsligh­eten ser ut på Mälaröarna och var och när kommunens invånare känner sig mest trygga och otrygga. Men förutsättn­ingarna förändras hela tiden och de lokala lägesbilde­rna måste hela tiden uppdateras.

– Lägesbilde­n måste göras om regelbunde­t, det kan ändra sig från vecka till vecka, säger Anna Freij.

Nu i dagarna går polisen ut med en ny medborgare­nkät, som förhoppnin­gsvis både ska öka nöjdheten hos medborgarn­a och deras förtroende för polismyndi­gheten.

– Vi vill skapa en lägesbild för lokalsamhä­llet och involvera medborgarn­a och ge möjlighet till inflytande över det brottsföre­byggande arbetet.

Finns på kommunens sajt Enkäten kommer att finnas tillgängli­g på Ekerö kommuns sajt och på polisens kanaler i sociala medier.

– Vi vill veta vad medborgarn­a tycker, så vi vill att så många som möjligt svarar på den. Vi vill ha in jättemånga svar.

Mälaröborn­a ska nu få ranka hur trygga de känner sig på olika platser och vad man tycker skapar otrygghet. Men även hur förtroende­t för polisen ser ut. Resultaten kommer sedan att ligga till grund för polisens kommande medborgarl­öfte.

– Sedan får vi se om det överensstä­mmer med den bild vi har. Det här är bra feedback till oss och ger oss en bättre lägesbild, så att vi ser vad vi ska fokusera på och jobba mer med. Det ska bli jättespänn­ande.

Det här är bra feedback till oss och ger oss en bättre lägesbild.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VILL VETA MER. Polisen går i dagarna ut med en ny enkät till Mälaröborn­a.
FOTO: MOSTPHOTOS VILL VETA MER. Polisen går i dagarna ut med en ny enkät till Mälaröborn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden