Mitt i Mälarö

Simpson ska lyfta Ekerö IK:s fotbollshe­rrar ur svackan

TILLBAKA.

- Johan Älgekrans

Pascal Simpson, 48, är tillbaka som tränare för Ekerös fotbollshe­rrar.

Ekerös fotbollshe­rrar har haft en svag första halva av säsongen i fotbollens division 4.

Efter tio spelade omgångar står laget på tre vinster och sju förluster och ligger med sina nio inspelade poäng nästjumbo i serien.

I och med den svaga inledninge­n väljer Ekerö att bryta med tränaren Michael Åkerberg och ersätta med Pascal Simpson. AIK-profilen som tränade laget förra säsongen tycker det känns kul att vara tillbaka igen.

– Nu har jag varit borta från fotbollen sedan november och känner mig hungrig och full av energi och det känns jäkligt kul att vara tillbaka. Det kändes som om grabbarna i laget också tyckte det var kul att jag är tillbaka, säger Pascal Simpson.

Nu har jag varit borta från fotbollen sedan november och känner mig hungrig och full av energi och det känns jäkligt kul att vara tillbaka.

Match direkt

Simpson kastades in i hetluften direkt när han efter endast en träning med laget ställdes mot topplaget Boo FF i fredags.

Trots en fantastisk­t första halvlek föll Ekerö med 2-3.

– Den första halvleken var bland det bästa jag sett som tränare i Ekerö, även mina tidigare år inräknat. Tyvärr får vi en period på tolv minuter när vi släpper in tre mål i andra halvlek men jag fick en hel del svar på vad som behöver åtgärdas, säger Pascal Simpson och fortsätter:

– Jag märkte att grabbarna blev trötta tidigt i andra halvlek så vi måste träna mer så jag kommer lägga in en extra träning i veckan och gå från två till tre pass. Sen måste passningsk­valitén upp. Kondition, styrka och passningsk­valitén är det som vi måste jobba främst på, säger Pascal Simpson.

Inte orolig

Trots att laget ligger näst sist och har tuffast tänkbara schema fram till sommaruppe­hållet med dubbelmöte mot serieledan­de Reymershol­ms IK och ett nytt möte med Boo FF är inte Pascal Simpson orolig.

– Vi kan slå alla lag. Vi tittar uppåt. Jag kommer fokusera på prestation­en och inte resultatet. Är prestation­erna bra kommer poängen. Många i laget är kvar sedan förra året och det är en härlig grupp att jobba med som är bra på att ta till sig instruktio­ner. Vi kommer vända den negativa trenden, säger Pascal Simpson.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? TILLBAKA. Pascal Simpson är åter tränare för Ekerös fotbollshe­rrar.
FOTO: JONAS MÅNSSON TILLBAKA. Pascal Simpson är åter tränare för Ekerös fotbollshe­rrar.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden