Mitt i Mälarö

Alex och Felicias lov börjar på förskolan

Sommarlov kan även innebära några veckors sommarjobb. Ekeröungdo­marna Felicia Hagberg och Alex Lejerdal valde Gräsåkers förskola.

- Text & foto: Jonas Månsson

Förskola var mitt förstahand­sval. Det är kul att jobba med barn.

Under sex veckor fördelade på två treveckors­perioder erbjuder Ekerö kommun sommarjobb till ungdomar. Flera olika kommunala verksamhet­er tar emot ungdomar födda mellan 2001 och 2003. Bland de ungdomar som vill skaffa sig arbetslivs­erfarenhet och tjäna lite egna pengar på sommarlove­t fanns 18-åriga Närlundabo­n Alex Lejerdal.

– Jag har jobbat med min morfar tidigare, men det här är första ”riktiga” jobbet, säger han.

Alex Lejerdal jobbar nu tre veckor på Gräsåkers förskola och gjorde första dagen i måndags. Att söka sig till en förskola tyckte han kändes naturligt.

– Jag har två småbröder och mina släktingar brukar

säga att jag alltid är så bra med mina bröder. Det här är jättekul. Vi ritar och leker, säger han.

När han inte har sommarlov läser han estetisk linje på gymnasiet och han känner att det har varit bra erfarenhet­er att ha med sig till sommarjobb­et.

– Jag har mycket gemensamt med barnen, det är mycket färg, rita och pyssel här, säger han.

Att få jobba med barn lockade även 17-åriga Felicia Hagberg från Skå, som även hon jobbar på Gräsåkers förskola. Årets sommar är den första hon har jobb.

– Jag praoade på en förskola och tyckte att det var kul. Förskola var mitt förstahand­sval. Det är kul att jobba med barn, säger hon.

När MälaröDire­kt är på besök på Gräsåkers förskola under första dagen på sommarjobb­et har hon redan fått bra kontakt med barnen.

– Vi har ritat sjöjungfru­r, säger hon.

Vad hon ska göra för lönen hon får har Felicia Hagberg redan en plan för.

– Jag ska ta körkort, säger hon.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden