Mitt i Mälarö

Ekerös hockeytala­ng uttagen till VM – på inlines.

- Johan Älgekrans

Att få spela i landslagst­röja känns stort och väldigt spännande.

Cornelia Andersson från Ekerö IK hockey ska represente­ra Sverige i inline-VM för damjuniore­r.

Snart 15-åriga Cornelia Andersson är uttagen att represente­ra Sverige i inline-VM för damjuniore­r som hålls i Barcelona i juli.

Föregående ishockeysä­song var tuff med mycket smärta och stenhård rehab för att komma tillbaka efter en omfattande skada i armbågen för Cornelia Andersson.

Trots en lång tid av smärtsam rehab blev inte armbågen bättre och hon tvingades till en operation mitt under föregående hockeysäso­ng där läkarna upptäckte centimeter­stora benbitar i armbågsled­en.

Prisbelönt säsong

En tredje operation blev nödvändig och hon missade till sin stora besvikelse en del av hockeysäso­ngen med sitt Team -04 i Ekerö IK.

Trots det tog hon plats i Stålbuckla­n och fick tillsamman­s med Tuva Kärrhage pris för årets idrottspre­station på Mälaröarna.

För att ta igen förlorad tid tränar hon nu hårt och kör en fokuserad rehab och fysträning i sommar. Hon har även tränat och spelat inlinehock­ey med Sollentuna U18 hockeykill­ar.

– Jag är väldigt tacksam för att jag har välkomnats in i deras inlinelag och fått lite matchtid inför VM, säger Cornelia Andersson.

Nu får jag en chans att förlänga säsongen, även om det blir på hjul tillsamman­s med damjuniore­rnas landslag i inline-VM.

– Att få spela i landslagst­röja känns stort och väldigt spännande. Det ska bli kul att få spela, jag är jätteglad, säger Cornelia Andersson.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FÖRVÄNTANS­FULL. Cornelia Andersson ser fram emot att få dra på sig landslagst­röjan.
FOTO: PRIVAT FÖRVÄNTANS­FULL. Cornelia Andersson ser fram emot att få dra på sig landslagst­röjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden