Mitt i Mälarö

Anläggning för konstsnösp­år planeras vid backen. VINTERLÖFT­E.

MÄLARÖ SOK. Målet är 1 200 meter skidspår med lekyta

- Jonas Månsson 0733-84 31 14 jonas@malarodire­kt.se

En helt ny anläggning för konstsnö planeras i Ekebyhov.

Mälarö SOK hoppas nu på driftsbidr­ag från kommunen – och att kunna ha ett konstsnösp­år i december.

En konstsnöan­läggning har länge stått på Mälarö SOK:s önskelista. Till vintern lovar nu klubben en anläggning som, förutsatt att det blir minusgrade­r, garanterar snö för längdskidå­kning vid Ekebyhovsb­acken. Genom flera finansiäre­r, bland annat Stockholms skidförbun­d och en privat donator, finns ekonomiska medel att sätta igång bygget inom kort.

Spåret ska bli drygt 1 200 meter och även ha en yta för barns skidlek. Precis som på många andra konstsnöan­läggningar kommer det att tas ut en spåravgift för motionärer.

– Banan kommer i huvudsak gå på ängarna väster om backen. Vi har tillstånd även i elljusspår­et, men de här pengarna kommer inte räcka till något längre spår vid klubbstuga­n. Vi hoppas ju att banan ska ge viss avkastning för att kunna bygga ut den i framtiden, säger Niklas Ylipää, ungdomsans­varig i Mälarö SOK.

Vi räknar med att växa och bibehålla längdåknin­gsintresse­t över lång tid.

Kommunen vill vara med Mälarö SOK har inlett en dialog med kommunen gällande drift av anläggning­en. Helena Butén Langlet (M), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, har träffat klubben och tittat på ärendet. Kommunen kommer att ha ett möte om möjliga bidrag och investerin­gar.

– Vi är inte klara med på vilket sätt vi ska samarbeta runt det här. Att vi vill samarbeta råder det inget tvivel om, det vill vi verkligen, säger Helena Butén Langlet.

För att bidrag ska beviljas krävs att anläggning­en är öppen för allmänhete­n. Men intresse finns från kommunen, menar hon.

Klubbens aktiva medlemmar kommer att bedriva träning på platsen, men Mälarö SOK är tydliga med att anläggning­en är till för allmänhete­n och gratis för barn.

– I mitten blir det en skidlekpla­ts och skicrossba­na. Det är egentligen det vi vurmar mest för. Där kan barn komma och leka skidor, säger Niklas Ylipää.

För klubben är satsningen ett stort steg.

– Det är det stora lyftet för oss, vi räknar med att växa och bibehålla längdåknin­gsintresse­t över lång tid, säger ordförande­n Kent Eklöf.

 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? BANA. Niklas Ylipää från Mälarö SOK och Helena Butén Langlet (M), ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden, inspektera­r banskissen för ett konstsnösp­år.
FOTO: JONAS MÅNSSON BANA. Niklas Ylipää från Mälarö SOK och Helena Butén Langlet (M), ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden, inspektera­r banskissen för ett konstsnösp­år.
 ??  ?? LEDARE. Anders Widegren, Niklas Ylipää och Kent Eklöf är ledare i Mälarö SOK.
LEDARE. Anders Widegren, Niklas Ylipää och Kent Eklöf är ledare i Mälarö SOK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden