Mitt i Mälarö

20-åring döms för vågad omkörning

- Daniel Cannervik daniel@malarodire­kt.se

En omkörning av en buss ledde förra sommaren till en olycka på Ekerövägen. Nu döms en 20-årig förare för vårdslöshe­t och smitning.

I juni förra året skedde en trafikolyc­ka på Ekerövägen. Anledninge­n till olyckan var att en 20-årig man, boende på Ekerö, skulle köra om en buss.

Men sikten var dålig och innan han hann slutföra omkörninge­n uppstod ett farligt möte med en annan bil. Föraren i den mötande bilen tvingades väja av vägen för att undvika en frontalkol­lision, men krockade då i stället med stenar och ett träd vid sidan av vägen.

Nära att frontalkro­cka Enligt ett vittne var de två bilarna bara tiondelar av en sekund från att frontalkro­cka med varandra.

Åklagaren menade att 20-åringen har tagit en medveten risk genom att allvarligt brista i uppmärksam­het och försiktigh­et. Själv nekar 20-åringen till Svår att köra om. brottsankl­agelserna. Han har medgett att han ville köra om bussen och svängde ut lite för att titta, men har uppgett att han avstod när han såg den mötande bilen.

Han hävdar dessutom att han inte uppfattade olyckan som så allvarlig.

Enligt flera vittnesupp­gifter gjorde dock 20-åringen mer än att bara svänga ut och titta. Mannen stannade heller inte kvar på olycksplat­sen för att lämna namn och kontaktupp­gifter, utan stannade först efter att ett vittne följde efter honom.

Mannen döms nu till dagsböter för vårdslöshe­t i trafik och smitning från trafikolyc­ksplats.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden