Mitt i Mälarö

Här har buss 312 hamnat på tvären

- Jonas Månsson jonas@malarodire­kt.se

STOPP.

Bussen tog fel väg och skulle vända. Sedan satt den fast. Inte förrän morgonen därpå gick den att flytta.

När Birgitta Rydberg, deltidsboe­nde på Adelsö, var ute på en kvällsprom­enad på måndagskvä­llen möttes hon av en syn som fick henne att reagera.

En av bussarna som trafikerar linje 312 på ön hade fastnat på en grusväg där den normalt inte ska köra.

– Bussen hade kört Lindy-Mälbysträc­kan två varv och visste inte hur den skulle komma tillbaka på stora ringvägen. Uppenbarli­gen fastnade den. Bakhjulen åkte ner i diket sedan kom nästa buss och hamnade bakom den, säger hon.

Fast till morgonen efter Nästa buss som kom efter kunde under kvällen backa sedan Arrivas personal tagit sig till platsen. Den buss som satt fast blev stående till tisdagsmor­gonen då bärgare kunde rycka ut.

Birgitta Rydberg åker stundtals med buss 312 och känner att det ibland är problem med förare som inte hittar. Hon poängterar dock att hon generellt är nöjd med busstrafik­en på Adelsö.

– Det har hänt många gånger att de har frågat passagerar­na hur man ska köra, säger hon.

”Det är generella svar” Christer Ekelund, kommunikat­ionschef på Arriva, har inte haft kontakt med föraren, men han bekräftar att händelsen berodde på att föraren körde fel. Missöden av det här slaget brukar vanligtvis bero på förändring­ar.

– Dels är det när vi har ny personal, dels när det är en linjeomläg­gning eller om vi har nya fordon. Men det är generella svar, säger Christer Ekelund.

Inga passagerar­e fanns i bussen vid tillfället.

 ?? FOTO: BIRGITTA RYDBERG ?? Så här såg det ut på Adelsö i måndags kväll. En buss hade då kört fel och satt fast.
FOTO: BIRGITTA RYDBERG Så här såg det ut på Adelsö i måndags kväll. En buss hade då kört fel och satt fast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden