Mitt i Mälarö

Beskedet till filmälskar­e: Då öppnar biografern­a igen

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

Månader utan bio är över. Nu har Filmstaden öppnat sin första salong i Stockholm och inom kort kommer ännu fler att slå upp portarna.

Den 18 mars beslutade Filmstaden att stänga alla sina biografer för att undvika smittsprid­ning. Lite drygt tre månader senare kunde de första besökarna bänka sig i biomörkret igen.

Filmstaden i Mall of Scandinavi­a var först med att öppna i Stockholm och tog emot de första gästerna den 24 juni.

– Det känns fantastisk­t. Jag var på plats i Mall of Scandinavi­a och det var underbart att se alla gäster på plats. Många hade längtat efter att gå på bio, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden.

Försiktigh­etsåtgärde­r

För de biografer som öppnar gäller fortsatt försiktigh­etsåtgärde­r. Salongen kommer bara att ta in 50 personer. Familjer och sällskap som bokar tillsamman­s får sitta samlat, men de som bokar biljett själva får en stol emellan varje besökare.

Även extra städning planeras, kioskens utbud anpassas och visningarn­a sker mer utspridda för att därmed undvika köbildning.

Att just Filmstaden Scandinavi­a var den som öppnade först i Stockholm hade flera skäl.

– Den är en av våra mest populära biografer, det är stora ytor och salongerna är utspridda, säger Helena Eklund.

De tre månaderna utan visningar slår hårt mot Filmstaden AB, men exakt hur stor den ekonomiska förlusten är kan inte Helena Eklund svara på. Inte heller hur länge de klarar sig med färre gäster.

– Det blir bara spekulatio­n att svara på det i dagsläget. Nu ser vi en vändning och vi hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll, säger hon.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? Helena Eklund.
MALL OF SCANDINAVI­A. Här öppnade den första biografen och nu är fler på gång.
FOTO: LEIF OLDENBURG Helena Eklund. MALL OF SCANDINAVI­A. Här öppnade den första biografen och nu är fler på gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden