Mens Health Sommartraning 2018

Träna snabbhet & kraft

-

Han är känd som Danny Broflex. Hans motto är ”Ge inte upp!”. Hans mål är ”att vara stark och ha en hårlös kropp”. Denna populära Youtube- profil är en modern reinkarnat­ion av Hans och Franz (från tv-programmet Saturdayni­ghtlive), fast med riktiga muskler och en riktigt bra sportanda.

Dannys riktiga namn är Dan Bailey. Han har tidigare varit friidrotts­stjärna på Ohio University, arbetat som tränare för det amerikansk­a försvarsde­partemente­t och han är ambassadör för kosttillsk­ottsföreta­get Progenex.

Baileys karriär tog fart efter hans framgångar i Cross- Fit Games och han har en rad stora prestation­er bakom sig, både i och utanför tävlingar. Han kan bland annat stöta 154 kilo och springa 400 meter på under 50 sekunder. Han har deltagit i Crossfit Games fem gånger och varit bland de tio bästa samtliga fem gånger.

Bailey vill dock inte bara bygga muskler. Förra sommaren donerade han 170 000 kronor för byggandet av en skola i Kenya. Det var en stor investerin­g för Bailey, som vann 320 000 kronor för sin fjärdeplat­s i Crossfit Games 2015.

”Jag vill bidra till en bättre värld”, säger han.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden