Mens Health Sommartraning 2018

04/ Gör det annorlunda – och bli smal

-

RESULTS FITNESS, SANTA CLARITA, KALIFORNIE­N

Alwyn Cosgrove, skribent, tränare och ägeare av Results Fitness, är fast besluten om att hänga med i det senaste inom träningsut­rustning och tekniker. ”Jag har tyvärr inte obegränsad tid för klienterna”, säger han. Det är här data kommer in i bilden. Om han ändrar på en klients träningspr­ogram måste förändring­en ge bättre resultat än det han ersätter. Så här fungerar det:

Strunta i klockan

Intervallt­räning sker normalt på tid: maximal insats i X sekunder, följt av lugnt tempo i Y sekunder. Cosgrove föredrar istället att anpassa träningen efter puls. Arbeta tills du når 85 procent av maxpulsen, sänk sedan tempot tills du ligger på 65 procent av maxpulsen. Sätt upp ett mål för dig själv att klara fler och fler intervalle­r på sammanlagt 10 minuter.

Väck musklerna

När du lyfter en sandsäck förändras tyngdpunkt­en och det centrala nervsystem­et måste arbeta

snabbt för att kalibrera dina muskler. Denna instabilit­et gör att du förbränner mer kalorier, samtidigt som kärnmuskul­aturen får arbeta hårt. Har du ingen sandsäck? Det går lika bra med en medicinbol­l eller något annat tungt.

Arbeta utanför gymmet

Säg att du gör bondgång med 18-kiloshantl­ar. Lätt, eller hur? Testa att göra samma sak med en 36-kiloshante­l i den ena handen istället. Känner du att det blir tyngre för kärnmuskul­aturen? Testa att göra samma sak med utfall, step-ups, knäböj och de flesta övningar för överkroppe­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden