Mens Health Sommartraning 2018

SÅ SKA DU BÄRA

”Det finns olika sätt att bära på och de utmanar kroppen på olika sätt”, säger träningsps­ykologen och tyngdlyfta­ren Par Davidson. Testa alla sju sätten nedan. Gör två av dem varje gång du tränar, så har du provat på alla efter fyra träningspa­ss.

-

1/ MELLAN KNÄNA

Om du håller en tung vikt mellan knäna måste sätesmuskl­erna jobba hårt.

2/ PÅ VAR SIN SIDA

Denna övning är otroligt effektiv, eftersom du kan bära så tunga vikter.

3/ FRAMFÖR

Denna variation är särskilt effektiv för framsida lår och biceps.

4/ ÖVER HUVUDET

När du håller vikten över huvudet, aktiverar du kärnmuskle­rna och gör axlarna stabilare.

 ??  ?? Zerchergån­gHåll en viktstång med vikter intill bröstet i armbågsvec­ken. Arbeta med kärnmuskul­aturen och håll ryggen rak.
Zerchergån­gHåll en viktstång med vikter intill bröstet i armbågsvec­ken. Arbeta med kärnmuskul­aturen och håll ryggen rak.
 ??  ?? Huvudlyftg­ångHåll en eller två hantlar eller kettlebell­s (eventuellt en sandsäck, en viktstång eller en tillitsful­l partner) rakt ovanför huvudet.
Huvudlyftg­ångHåll en eller två hantlar eller kettlebell­s (eventuellt en sandsäck, en viktstång eller en tillitsful­l partner) rakt ovanför huvudet.
 ??  ?? Bondpromen­adHåll en hantel, en kettlebell eller en viktstång i varje hand. (Om du lyfter tyngre än 90 kilo bör du använda en hexagonals­tång med viktskivor.)
Bondpromen­adHåll en hantel, en kettlebell eller en viktstång i varje hand. (Om du lyfter tyngre än 90 kilo bör du använda en hexagonals­tång med viktskivor.)
 ??  ?? VäsklyftHå­ll en vikt (en hantel, kettlebell eller en väska) i en hand. Gå rekommende­rad distans och upprepa övningen med vikten i motsatt hand.
VäsklyftHå­ll en vikt (en hantel, kettlebell eller en väska) i en hand. Gå rekommende­rad distans och upprepa övningen med vikten i motsatt hand.
 ??  ?? BamsekramH­åll armarna runt en sandsäck, en viktskiva eller en stor sten. Du kan alternativ­t hålla en hantel på samma sätt som när du ska göra en hantelsqua­t.
BamsekramH­åll armarna runt en sandsäck, en viktskiva eller en stor sten. Du kan alternativ­t hålla en hantel på samma sätt som när du ska göra en hantelsqua­t.
 ??  ?? Skål!Håll en kettlebell upp och ner. Överarmen ska vara parallell med golvet och armbågen ska böjas 90 grader. Krama hårt runt handtaget.
Skål!Håll en kettlebell upp och ner. Överarmen ska vara parallell med golvet och armbågen ska böjas 90 grader. Krama hårt runt handtaget.
 ??  ?? AndgångHål­l en kettlebell i varje hand mellan benen. Du kan också hålla i ena änden av en hantel och låta den hänga mellan benen i knähöjd.
AndgångHål­l en kettlebell i varje hand mellan benen. Du kan också hålla i ena änden av en hantel och låta den hänga mellan benen i knähöjd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden