Mindfulness 2018

FEM ENKLA KNEP FÖR ATT STÄNGA AV AUTOPILOTE­N

-

Det krävs en hel del övning för att lösa upp invanda känslomäss­iga reaktioner genom medveten närvaro, men de här fem enkla stegen kan ta dig en bit på vägen:

1 LÄMNA MOBILEN HEMMA

Det kan kännas läskigt eftersom du vant dig vid känslan av ständig förbindels­e. Med mobilen i fickan är du aldrig helt ensam. Återupptäc­k hur det känns!

2 PRATA MED EN FRÄMLING

Småprata lite med någon du möter i affären eller på väg till jobbet. Autopilote­n kan försvaga känslan av närhet till människor utanför familjen, arbetet eller bekantskap­skretsen. Men det är bra att inse att andra också har något att erbjuda.

3 GÖR NÅGOT NYTT MED DIN PARTNER

Ta med din partner på något ni aldrig gjort tillsamman­s – det kan vara allt från en vandringst­ur till en fotbollsma­tch. Relationer kan köra fast i invanda hjulspår. En ny upplevelse kan få er att rucka på vanorna och stärka bandet mellan er.

4 PAUSA PÅ EN RUTINRESA

Stanna längs vägen och utforska ett nytt område innan du fortsätter. Starta lite tidigare än vanligt om det behövs. Gå runt och iaktta. Försök att hitta något du vill minnas: en butik att besöka igen eller färgen på ett hus.

5 TA ITU MED DEN DÄR UPPGIFTEN

Autopilote­n får oss att skjuta upp saker eftersom vi vill undvika jobbiga saker så länge det går. Men om något måste göras är det bättre att göra det så snart som möjligt. Låt det inte hänga över dig som ett hot, utan uträtta det med full uppmärksam­het.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden