Mindfulness 2018

VAD DU FÖRNIMMER NÄR DU ANDAS

-

Du andas hela dagarna – och när du sover – utan att vara medveten om det. Att rikta uppmärksam­heten mot andningen under en meditation­sövning handlar inte om att tänka på att du andas in och ut, utan om att lägga märke till hur andetagen kommer och går. Skillnaden kan låta hårfin, men är faktiskt avgörande. I mindfulnes­s identifier­ar du dig inte med sådant som dyker upp i ditt medvetande, utan du observerar och noterar. Andetagen förnimmer du troligen på flera olika sätt: som en luftström, som muskelröre­lser, som tryck eller som en kittling i näsan (se nedan). Välj vilken förnimmels­e du vill fokusera på och rikta uppmärksam­heten mot den under den här meditation­en.

 ??  ?? Sval luft kommer in i näsborrarn­a på inandninge­n och varmare luft passerar ut på utandninge­n.Bröstkorge­n höjs och sänks. Magen rör sig utåt när andetaget kommer och inåt när det går.
Sval luft kommer in i näsborrarn­a på inandninge­n och varmare luft passerar ut på utandninge­n.Bröstkorge­n höjs och sänks. Magen rör sig utåt när andetaget kommer och inåt när det går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden