Mindfulness 2018

Håll igång din mindfulnes­s

-

Kanske har du förändrats en hel del genom att väva in mindfulnes­s i din vardag. Om du hade fastnat i gamla hjulspår känner du kanske att du är på rätt väg och åtminstone stundvis kan vara fullt närvarande i det du upplever här och nu i ditt liv.

Om du tidigare hade känslan av att du aldrig nådde dina mål, eller märkte att de inte var lika tillfredss­tällande som du trott, känner du kanske inte samma rastlösa behov av att jaga vidare. Äntligen är du fri att se dig omkring istället för att bara blicka framåt.

Om du inte alls känner igen dig i de här beskrivnin­garna ska du inte oroa dig. Fokus ska vara på dina egna upplevelse­r och de skiljer sig åt från person till person. Livet består av en lång rad av ögonblick och mindfulnes­s innebär att vara närvarande när ett ögonblick blir till nästa. Då minskar risken för att missa lyckan på grund av bristande uppmärksam­het.

Om du känner att meditation­en har förändrat dig kommer du antagligen låta den fortsätta vara en del av ditt liv. Nu vet du tillräckli­gt för att intuitivt kunna välja det sätt som fungerar bäst för dig.

Nu har du förhoppnin­gsvis lärt dig det du behöver för att praktisera mindfulnes­s i din vardag. Använd den här boken för att hämta inspiratio­n eller friska upp minnet eller gå vidare med fördjupand­e texter. Men framför allt: gå djupare in i dig själv och dina upplevelse­r här och nu, för där finns den sanna lyckan.

” Vi har tre portar till världen: kroppen, talet och medvetande­t. Med medveten närvaro kan du uppleva förnimmels­er, kontakt och öppenhet i ögonblicke­t.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden