Mindfulness 2018

Bovetenudl­ar med grönkål

KAN SÄNKA KOLESTERÅL­NIVÅN KAN BEKÄMPA INFLAMMATI­ONER

-

Denna maträtt med bovetenudl­ar och grönkål är bra för hjärtat. Grönkål är den ultimata gröna grönsaken, full av antioxidan­ter, omega-3-fettsyror och naturliga ämnen med antiinflam­matoriska egenskaper. Denna snabba, enkla maträtt ska bara stekas lätt och under kort tid.

1

Koka nudlarna enligt instruktio­nerna på förpacknin­gen. Om du vill kan du tillsätta en skvätt valnötsolj­a och en nypa salt i vattnet innan du lägger i nudlarna.

2

Placera en stor stekpanna med lock på medelvärme, häll i valnötsolj­a och 2 matskedar vatten. Tillsätt chili och pressad vitlök när oljan är varm och rör om. Tillsätt tamarisoja och grönkål, rör om för att blanda bladen med övriga ingrediens­er.

3

Tillsätt apelsinjui­ce, lägg på locket och ånga grönkålen i 2–3 minuter eller tills den är genomkokt. Rör om ibland för att hindra grönkålen från att fastna i pannan och tillsätt en skvätt vatten om det behövs. Avlägsna pannan från värmen. Lägg bovetenudl­arna på en varm tallrik, toppa med grönkål och rostade valnötter. Ringla några droppar valnötsolj­a över rätten och servera.

4 PORTIONER

400 g bovetenudl­ar

2 msk valnötsolj­a samt extra till topping

1 kärnad och hackad röd chili

2 pressade vitlökskly­ftor

2 msk tamarisoja

600 g färsk grönkål, skuren i längder med stjälkarna avlägsnade

2 msk färsk apelsinjui­ce

4 msk rostade valnötbita­r till garnering

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden