Mindfulness 2018

Introdukti­on till naturmedic­in

-

Enligt Världshäls­oorganisat­ionen är växtbasera­de läkemedel den mest utbredda medicinen i världen. Kunskapen om naturmedic­in har nästan försvunnit i många i-länder, men under de senaste årtiondena har vi sett ett ökat intresse för växtbasera­de läkemedel. Fler och fler människor ser många fördelar med att behandla sig själva och sin familj med växtbasera­de läkemedel.

Örter är grunden till mycket av dagens moderna medicin och om de används på rätt sätt kan de vara en bra del av en mer holistisk livsstil. Om örtmedicin används med sunt förnuft kan det vara en säker och effektiv form av huskur. Om vi tidigt kan behandla förkylning­ar, influensa och mindre skador kan vi ofta förhindra att allvarliga­re sjukdomar utvecklas och därmed undvika att använda konvention­ella mediciner som medför risk för biverkning­ar.

Njut av att tillverka och använda dina egna naturläkem­edel!

”Genom att lära oss vilka örter som fungerar kan vi lära oss mer om växterna runt oss och även om vår egen läkningspr­ocess.”

OBS! Du bör alltid söka läkarhjälp vid allvarliga hälsoprobl­em. Vi hoppas att denna bok hjälper läsare att behandla och förebygga mindre besvär och förstå behandling­ar som föreskrivs av herbaliste­r. Vissa örter är inte lämpliga under vissa skeden av livet (till exempel under graviditet). Rådgör alltid med läkare om du är i tvivel.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden