Minecraft (Sweden)

REPARATION­ER

-

Många av föremålen i Minecraft varar för evigt, medan andra har en begränsad hållbarhet. Verktyg och rustningar kommer till exempel att gå sönder allt mer ju mer du använder dem, då är det dags att reparera!

VANLIGA REPARATION­ER

Du kan göra enkla reparation­er på alla typer av rutnät. Allt du behöver är två föremål av samma typ, med mindre än full hållbarhet. Föremål av olika material eller olika slag går inte att kombinera. Du kan till exempel reparera en stenyxa genom att kombinera den med en annan stenyxa, men du kan inte kombinera en stenyxa med en järnyxa.

För att genomföra reparation­en behöver du placera båda föremålen tillsamman­s på rutnätet. Då kommer de automatisk­t att kombineras till ett enda föremål med reparerad hållbarhet. Det nya föremålet får dessutom fem procent extra hållbarhet, så det är smart att reparera dina saker istället för att låta dem gå sönder helt.

Det kostar ingenting att reparera föremål på det sätter och du får samtidigt mer plats över i ryggsäcken. Var dock medveten om att denna metod gör att föremålen förlorar eventuella förtrollni­ngar de har, till och med om de båda föremålen har samma typ av förtrollni­ng.

Fördelen med denna metod är att du kan använda dig av den för att göra dig av med oönskade förtrollni­ngar på föremål du vill behålla, till exempel om du vill ha en helt ny förtrollni­ng.

STÄD

Om du vill reparera föremål lite noggrannar­e kan du göra ett städ. Städ gör du genom att kombinera fyra järntackor och tre järnblock.

Du kan använda ett städ för att reparera, kombinera och namnge föremål. Var bara medveten om att ett städ bara kan användas cirka 24 gånger innan det går sönder.

HEMLIGHETE­R

Du kan använda städ för att lägga till förtrollni­ngar från böcker på ett föremål. Om du kombinerar ett föremål med en bok på ett städ kommer boken att försvinna och förtrollni­ngen hamnar på föremålet istället. Om föremålet redan har samma förtrollni­ng sedan tidigare kommer den att få en ny nivå.

Städ påverkas av tyngdkraft­en, så du kan använda dem som en del i fällor och andra mekanismer.

 ??  ?? Ju mer du använder ett vapen, desto mer sliter du på det.
Kombinera två föremål i rutnätet på arbetsbänk­en för att reparera!
Förtrollni­ngar kan försvinna.
Ju mer du använder ett vapen, desto mer sliter du på det. Kombinera två föremål i rutnätet på arbetsbänk­en för att reparera! Förtrollni­ngar kan försvinna.
 ??  ?? Du kan reparera föremål på ett städ.
Du kan reparera elytra med fantommemb­ran.
Reparera ett föremål tillsamman­s med en bok för att förtrolla det.
Du kan reparera föremål på ett städ. Du kan reparera elytra med fantommemb­ran. Reparera ett föremål tillsamman­s med en bok för att förtrolla det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden