Minecraft (Sweden)

FÖD UPP DJUR

-

Tama och neutrala mobs kan vara användbara resurser för att få tag på föremål och mat. Du kanske vill föda upp några själv?

UPPFÖDNING

Du behöver två av samma mob på samma ställe för att kunna föda upp djur, sedan måste du ge dem rätt mat för att de ska bli på rätt humör. När du gjort detta kommer hjärtan att dyka upp ovanför deras huvuden – och efter en liten stund kommer det att dyka upp en miniversio­n av den aktuella moben.

Mobsen måste sedan vila i cirka fem minuter innan de kan paras igen, så du kan ganska snabbt föda upp en hel flock djur du kan ta hand om och använda senare.

De flesta mobs kräver att du matar dem med en speciell typ av mat innan de kan para sig. I vissa fall finns det ytterligar­e saker du måste tänka på. Så här fungerar de olika mobsen:

Hästar och åsnor: Mata dem med ett guldäpple eller en gyllene morot.

Får, kor och mooshrooms: Mata dem med vete.

Grisar: Mata dem med morötter, potatis eller rödbetor.

Hönor: Mata dem med vilka frön som helst.

Tama vargar: Se till att vargen har full hälsa och mata den sedan med någon typ av rått kött.

Tama ozeloter: Mata dem med rå fisk.

Kaniner: Mata dem med maskrosor, morötter eller gyllene morötter.

Tama lamor: Mata dem med höbalar (som du gör av nio vete).

Sköldpaddo­r: Mata dem med sjögräs.

ÄGG

Det finns två typer av mobs i Minecraft som kan kläckas ur ägg, men de fungerar på olika sätt. Vuxna höns lägger ägg ganska ofta. Äggen kan du plocka upp och använda till mat. Äggen kan även kastas och varje ägg som krossas ger en liten chans att kläcka en kyckling. Det kommer en kycklig ur 1 av 8 ägg, och 1 av 256 ägg kommer att ge dig 4 kycklingar samtidigt.

Sköldpaddo­r lägger också ägg, men bara när de parar sig. Efter att de parat sig beger sig en av sköldpaddo­rna tillbaka till sin strand och lägger ett par ägg där. Här växer de små långsamt till sig, tills det dyker upp en drös minisköldp­addor.

 ??  ?? Hjärtan betyder att ett djur är redo att para sig.
Vargar och hundar behöver kött för att kunna para sig.
Hitta några djur.
Hjärtan betyder att ett djur är redo att para sig. Vargar och hundar behöver kött för att kunna para sig. Hitta några djur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden