Minecraft (Sweden)

BYGGANDETS

-

Det allra första du bygger i Minecraft är din bas. Om du har överlevt i mer än ett dygn i spelet vet du förmodlige­n redan hur du gömmer dig från mobs, men vilken typ av skydd är bäst?

OLIKA BASER

På ytan: Hitta en tom gräsplätt och använd området för att bygga ditt nya hem, block för block. Detta är det enklaste sättet att bygga på, men även det där du är mest sårbar. Mobs kan ju bara gå rakt fram till din dörr!

Under jorden: Gräv ut en egen grotta och använd de tjocka väggarna som skydd mot faror. Detta tar lång tid, för du måste hacka ut många block för att få plats med en hel bas. Dessutom vet du aldrig vad som döljer sig bakom nästa block.

Under vattnet: Om du gör din bas under vattnet kommer du slippa i princip alla fiender i Minecraft (även om spelet numera har fått drunknade versioner av mobs som håller till på havsbotten). Det kan dock vara svårt att ta sig in och ut från basen. Om basen skadas kan det få katastrofa­la följder!

Trädkoja: Dessa kräver mycket arbete, men är också väldigt trygga. De flesta mobs kan inte komma i närheten av dig. Samtidigt har ett tryggt ställe att attackera ifrån! Det största problemet med en trädkoja är förmodlige­n hur du ska ta dig in och ut. Bränder är också ett stort hot. Allt som krävs är ett blixtnedsl­ag!

FÄRGER

Vissa block kan färgas. Det finns totalt 16 olika färgämnen i spelet. De kan du lägga till en på rad olika block, som bland annat sängar, betongpulv­er, mattor, lera, glas, läderrustn­ingar och fyrverkeri­stjärnor.

Färgämnen kommer från olika källor. De flesta blommor kan göras om till färgämnen, medan vissa föremål (som bland annat röda svampar och kaktusar) kan smältas för att bli färgämnen. Andra föremål (som lapis lazuli, bläcksäcka­r, benmjöl och kakaobönor) kan användas som färgämnen utan att du behöver göra något med dem!

Vissa färgämnen kan kombineras till nya färger (rosenröd och benmjöl blir till exempel rosa). Det finns fyra färger du bara kan få genom att blanda.

Det är:

Turkos (kaktusgrön + lapis lazuli) Lila (rosenröd + lapis lazuli)

Grå (bläcksäck + benmjöl) Limegrön (kaktusgrön + benmjöl)

TERRAKOTTA

Terrakotta finns i färgerna röd, orange, gul, brun, vit och ljusgrå. Samtliga dyker upp naturligt i mesabiomer. Du kan även hitta ett ensamt blått terrakotta­block i varje ökentempel du besöker. Alla andra färger måste tillverkas av spelaren.

 ??  ?? Du kan till och med bygga under ytan!
Du kan bygga precis vilken typ av bas du vill!
En bekväm trähydda.
Du kan till och med bygga under ytan! Du kan bygga precis vilken typ av bas du vill! En bekväm trähydda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden