Minecraft (Sweden)

DEKORATION

-

När du har byggt en trygg bas som du har möblerat kan du börja dekorera ditt hem. Här är några saker du kan göra.

DEKORATION­ER

MÅLNINGAR

Dessa gör du genom att omge en bit ull med pinnar. Tavlan kan sedan hängas på en vägg som dekoration. Det finns 26 färdiga bilder i olika storlekar som slumpas när du placerar ut målningen. Om du inte får bilden du vill ha kan du bara krossa målningen och hänga upp den igen.

FÖREMÅLSRA­MAR

Du gör föremålsra­mar på samma sätt som målningar, med läder istället för ull. Sedan kan du kombinera den med en rad olika föremål, som klockor, verktyg, rustningar och block, för att göra en dekoration.

BLOMKRUKOR

Dessa gör du av tegel. I krukorna kan du plantera nästan alla slags växter, även träd och kaktusar. Du kan även stjäla med dig krukor från häxhyddor. De går att ställa nästan var som helst.

BOKHYLLOR

Du kan göra bokhyllor genom att placera tre böcker mellan sex plankor (av samma slag). Alternativ­t kan du hitta dem i bibliotek. De används först och främst till förtrollni­ngar, men fungerar även bra som dekoration.

MATTOR

Använd tre block av färgad ull för att göra mattor. Det är svårt att placera saker på mattorna, men de piffar i alla fall upp din omgivning lite!

RUSTNINGSS­TÄLL

Om du vill visa upp dina rustningar kan du göra rustningss­täll. Du kan hänga både rustningar och mobhuvuden på dessa.

AVANCERADE BASER

Förutom att göra din bas snyggare, kan du även lägga till några användbara funktioner. Dessa kan säkert vara bra att ha!

FÖRBRÄNNIN­GSUGN

Det kan vara tråkigt att slänga gamla block, men som tur är finns det tre enkla lösningar: lava, eld och kaktusar. Dessa kan användas för att göra en liten förbrännin­gsugn i din bas. Släng i det du vill kasta, så försvinner det för gott!

OÄNDLIG VATTENKÄLL­A

En oändlig vattenkäll­a är praktiskt att ha. Allt du behöver göra är att bygga en bassäng som är 1 block djup och 2 x 2 block stor. Varje gång du tar vatten kommer nytt vatten att dyka upp.

KARTOGRAFI

Du kan göra kartor för att få bättre koll på området runt din bas. Gör en väggkarta med hjälp av föremålsra­mar. Då får du en användbar och snygg dekoration!

GRUVINGÅNG

En egen gruvingång låter dig utforska underjordi­ska grottor utan att ens behöva lämna huset. Använd en järndörr för att hålla gruvan stängd.

PORTALRUM

Alla vill ta en tur till Nether då och då, men en öppen portal gör att alla otäcka mobs kan vandra in när som helst. Placera därför din portal i ett säkrat rum – eller en bit från huset!

LJUS

Det finns 16 ljusnivåer, från 0 (helt mörkt) till 15 (fullt solljus). När ljuset är på nivå 9 eller lägre kan mobs dyka upp, något som förklarar varför de bara dyker upp under nätterna eller i mörka grottor under marken.

Du kommer ofta att använda facklor för att lysa upp världen. De har en ljusstyrka på 14 och är enkla att göra. De är bra att använda för att hålla mobs borta. Facklor kan dock inte användas överallt (till exempel under vatten) – och de är dessutom ganska fula. Som tur är finns det alternativ!

LJUSBLOCK

Det finns många block som är gjorda för att ge ifrån sig ljus. De har alla sina egenheter …

 ??  ?? Tavlor gör det hemtrevlig­t.
Föremålsra­mar är fina på väggarna.
Blomkrukor kan innehålla olika typer av växter.
Tavlor gör det hemtrevlig­t. Föremålsra­mar är fina på väggarna. Blomkrukor kan innehålla olika typer av växter.
 ??  ?? En bassäng som är 2 x 2 block stor kommer aldrig bli tom.
Ett kartrum gör det enklare för dig att utforska närområdet.
En bassäng som är 2 x 2 block stor kommer aldrig bli tom. Ett kartrum gör det enklare för dig att utforska närområdet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden